september 21, 2019

Rogaška spet skejta

V Rogaški Slatini so bogatejši za novo športno-rekreativno zanimivost. Ob igrišču II. osnovne šole so odprli poligon, namenjen rolkanju in spretnostnemu kolesarjenju. Namenjen je vsem generacijam.

V Rogaški Slatini je veliko nadebudnih rolkarjev. (Foto: Radio Štajerski val)

Poligon za odrasle in otroke
Z izgradnjo Skate parka Slatna so Slatinčani dobili dodaten prostor za rekreacijo in šport. Na njem se bodo lahko preizkusili rolkarji in kolesarji začetniki, kot tudi tisti, ki ta športa že obvladajo. Rolkarski poligon je sestavljen iz asfaltne podlage in različnih krivin, klančin ter objektov za preskakovanje in drsenje. Slatinski župan Branko Kidrič o novi pridobitvi pravi:

 

Skate park Slatna je slatinska občina uredila pod okriljem projekta Urbano Obsotelje, v okviru katerega so uresničili še nekatere druge naložbe. Športna dvorana Rogaška Slatina je dobila nov stranski dostop ter zunanjo invalidsko klančino za dostop gibalno oviranih. Ob II. osnovni šoli sta novi tudi razsvetljava ter polnilna postaja za električna vozila na parkirišču. Celotna naložba je vredna 115.000 evrov, od tega je bilo 58.000 evrov evropskega sofinanciranja. Nekaj utrinkov z včerajšnjega odprtja si poglejte v galeriji. (NS)


Galerija slik