maj 13, 2017

Rogaška v finalu!

Košarkarji Rogaške so se drugič v zgodovini uvrstili v finale državnega prvenstva. Pred dvema letoma se jim je naslov izmuznil, tokrat ga bodo lovili proti ljubljanski Olimpiji.

Tekme v Rogaški so že tradicionalno dobro obiskane, v finalu bo dvorana gotovo nabito polna. (Foto: KK Rogaška)

Stopnjevali ritem
Slatinčani so ligo za prvaka končali na drugem mestu, za nasprotnika v polfinalu so dobili laški Zlatorog in prednost domačega igrišča. Uvrstitev v finale ni bila enostavna, prvo tekmo so pred domačimi navijači izgubili za šest točk, na drugi so zaostajali, a po izjemni zadnji četrtini na gostovanju v Laškem zmagali za deset. Potnika v finale je tako dala tretja tekma, v polni domači dvorani so prikazali boljšo tekmo od Laščanov in slavili s 74:57.

Časa za počitek ni
»Rogaška je zopet v finalu in je edina ekipa, ki ji je to uspelo dvakrat v zadnjih treh sezonah. Časa za počitek ni, poleg tega pa sta se danes poškodovala še Miha Fon in Leon Šantelj. Čestitke navijačem za fer navijanje in fenomenalno vzdušje, ki so ga pričarali,« je po srečanju dejal trener Rogaške Damjan Novaković, ki je ekipo pripeljal tudi do predlanskega finala. Takrat so Slatinčani izgubili proti šentjurskemu Tajfunu, tokrat jim bo nasproti stala ljubljanska Union Olimpija. Državni prvak bo ekipa, ki bo dosegla tri zmage. Rogaška bo imela prednost domačega igrišča. Ritem bo naporen, prva tekma bo že v torek, druga v petek, tretja v nedeljo. Morebitna četrta in peta tekma bosta 24. in 26. maja. (AD)