junij 3, 2017

Rogaška v zelenem na 1. Afroditinem teku

Afroditin tek s Štajerskim valom je v Rogaško Slatino na sobotno dopoldne privabil tekače iz vse Slovenije in celo iz tujine. Tekmovali so na 5- in 10-kilometrski progi. Ostali so se podali na netekmovalno kilometrsko traso. Manjkalo ni niti zabave.

1. Afroditin tek je privabil številne ljubitelje teka.

Aktivni v svoji koži
Zelena barva je bila vodilo Afroditinega teka s sloganom Aktivni v svoji koži, ki smo ga pripravili radijci Štajerskega vala s Kozmetiko Afrodita. Zelene majčke so preplavile Evropsko ploščad v Rogaški Slatini, okoli 500 vas je teklo z nami. Najprej smo se malce zavrteli ob Harmonikarskem orkestru Simona Plemenitaša ter se zelo dobro skupaj ogreli ob ritmih skupin KUŠ NI ME in BODI FIT. Otroci in odrasli z nekaj manj kondicije so se podali na netekmovalno kilometrsko progo po promenadi, ostale pa sta čakali tekmovalni progi, dolgi 5 in 10 kilometrov. Iz Zdraviliškega parka jih je krožna pot vodila po okolici mesta, premagati je bilo treba tudi kakšen klanec. Kako je bilo na poti, prisluhnite tekačem v spodnjem posnetku.

Eden od pokalov v Italijo
In najhitrejši? Zmagovalca na krajši, 5-kilometrski progi, sta Siniša Pintar (22 min 58 s) in Mojca Centrih (23 min 49 s), 10-kilometrsko razdaljo pa sta najhitreje pretekla Martin Ocepek (33 min 20 s) in Elisabetta Comero (38 min 39 s). Prav Elisabetta je dokaz, da je bil 1. Afroditin tek tudi mednarodni. S počitnic v Rogaški bo tako v domačo Italijo ponesla še posebej lepe spomine. In tudi lepe nagrade. Tekmovalci, ki so stopili na zmagovalne stopničke, so prejeli čudovite pokale Steklarne Rogaška ter paket razvajanja v Kozmetiki Afrodita. Prav vsi tekači - v cilj so prihajali ob glasbeni spodbudi odlične pevke Jane Šušteršič - pa so dobili funkcionalno tekaško majico ter darilno vrečko z darilci pokroviteljev teka. Uvrstitve vseh tekačev in njihove čase preverite TUKAJ. V posnetkih pa prisluhnite kratkim pogovorom z najboljšimi. Nina Slak je pred naš mikrofon ujela tudi nekaj najmlajših tekačev. Preverite pa tudi fotoutrinke. Vsi, ki tokrat niste tekli z nami, nova priložnost bo spet čez leto dni, saj obljubljamo, da bo Afroditin tek s Štajerskim valom postal tradicionalen.

Datoteke

TEKAČI O TEKU IN ZAHTEVNOSTI PROGE

OTROCI O TEKU

ELISABETTA COMERO ZMAGOVALKA 10 KM

MARTIN OCEPEK IN DEJAN PREINDL PRVO IN DRUGOUVRŠČENA NA 10 KM

MOJCA CENTRIH ZMAGOVALKA 5 KM

SINIŠA PINTAR ZMAGOVALEC 5 KM