Rogla-Pohorje z 242 znaki kakovosti

06.08.2019

Turisti iščejo doživetja, njihovim željam pa morajo slediti ponudniki, so prepričani na destinaciji Rogla-Pohorje.

Turisti iščejo doživetja, pri tem pa eno večjih vlog igra kulinarika, so prepričani na destinaciji Rogla-Pohorje. Zato so pred tremi leti vpeljali skupno blagovno znamko Okusi Rogle. To leto pa so jo nadgrajevali.

S projektom Užij okuse Rogle je 39 ponudnikov za 242 pridelkov, rokodelskih izdelkov, jedi, prireditev in turističnih produktov prejelo znak kakovosti. Tadeja Waldhuber s TIC-a Slovenske Konjice ga pojasnjuje na primeru kulinarične ponudbe:

 

V projekt so bili poleg gostincev vključeni tudi rokodelci, ki se denimo ukvarjajo s pletarstvom ali coklarstvom, ter izdelovalci nakita in drugih sodobnejših izdelkov, ki so rezultat ročnih del. Vsi vključeni ponudniki pa so morali uporabljati pretežno sestavine lokalnega izvora.

Zdaj jih čaka promocija
V okviru projekta, ki se je začel lani, so do konca julija za ponudnike izvajali strokovne delavnice ter ocenjevanja pridelkov, jedi in pijač, rokodelskih izdelkov in turističnih produktov. V prihodnje pa želijo zlasti načrtovati promocijo blagovne znamke oziroma izdelkov in ponudnikov, ki jih ta s svojim znakom kakovosti združuje. Tadeja Waldhuber:

 

Za projekt Užij okuse Rogle, ki je bil vreden dobrih 27.000 evrov, so partnerji - LTO Rogla-Zreče, GIZ, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Unitur, Občina Oplotnica, Občina Vitanje in Društvo kmetic Zarja - prejeli sofinanciranje Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. (TMG)
Štajerski val v sliki