avgust 6, 2019

Rogla-Pohorje z 242 znaki kakovosti

Turisti iščejo doživetja, pri tem pa eno večjih vlog igra kulinarika, so prepričani na destinaciji Rogla-Pohorje. Zato so pred tremi leti vpeljali skupno blagovno znamko Okusi Rogle. To leto pa so jo nadgrajevali.

Turisti iščejo doživetja, njihovim željam pa morajo slediti ponudniki, so prepričani na destinaciji Rogla-Pohorje.

S projektom Užij okuse Rogle je 39 ponudnikov za 242 pridelkov, rokodelskih izdelkov, jedi, prireditev in turističnih produktov prejelo znak kakovosti. Tadeja Waldhuber s TIC-a Slovenske Konjice ga pojasnjuje na primeru kulinarične ponudbe:

 

V projekt so bili poleg gostincev vključeni tudi rokodelci, ki se denimo ukvarjajo s pletarstvom ali coklarstvom, ter izdelovalci nakita in drugih sodobnejših izdelkov, ki so rezultat ročnih del. Vsi vključeni ponudniki pa so morali uporabljati pretežno sestavine lokalnega izvora.

Zdaj jih čaka promocija
V okviru projekta, ki se je začel lani, so do konca julija za ponudnike izvajali strokovne delavnice ter ocenjevanja pridelkov, jedi in pijač, rokodelskih izdelkov in turističnih produktov. V prihodnje pa želijo zlasti načrtovati promocijo blagovne znamke oziroma izdelkov in ponudnikov, ki jih ta s svojim znakom kakovosti združuje. Tadeja Waldhuber:

 

Za projekt Užij okuse Rogle, ki je bil vreden dobrih 27.000 evrov, so partnerji - LTO Rogla-Zreče, GIZ, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Unitur, Občina Oplotnica, Občina Vitanje in Društvo kmetic Zarja - prejeli sofinanciranje Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. (TMG)