avgust 30, 2019

Rokometaši Celja po vse tri domače lovorike

Začenja se nova rokometna sezona. Celje pivovarna Laško se vanjo podaja s precej spremenjeno ekipo, a cilji ostajajo visoki – osvojiti vse tri domače lovorike. Prva priložnost bo že nocoj, na tekmi Superpokala Slovenije.

Ti rokometaši se bodo borili za barve Celja v novi sezoni. (Foto: RK Celje pivovarna Laško)

Cilji so jasni 
V Rokometnem klubu Celje pivovarna Laško so kljub precej spremenjeni ekipi – v njej je kar osem novincev – pred novo sezono optimistični. "Smo Celje pivovarna Laško in klub ima vedno visoke, najvišje cilje. Nič drugače ni niti pred to sezono. Smo klub, ki jasno pove, kaj si želi doseči, in to so vse tri domače lovorike. Za prvo bo torej priložnost že v petek, poleg te pa seveda še naslov državnega in pokalnega prvaka," je na novinarski konferenci pred začetkom nove sezone dejal direktor kluba Rok Plankelj. Na trenerski klopi glavni trener ostaja Tomaž Ocvirk, ki med drugim pravi: "Fantje delajo zavzeto, trudijo se in to je tisto, kar je na začetku najbolj pomembno. Tu imamo odlične pogoje za delo, za kar se zahvaljujem tudi vsem sodelavcem v klubskih pisarnah, saj se lahko nemoteno pripravljamo na začetek sezone. Cilji kluba so visoki, a to je Celje in tako je edino pravilno. Sedaj je na nas, da jih poizkušamo doseči, kar pa bo seveda veliko lažje ob podpori vseh okoli nas in predvsem navijačev, ki jih že sedaj vabim v Zlatorog."

Kdaj prva domača tekma? 
Prva, superpokalna tekma, sicer ne bo v domači dvorani, pač pa v Slovenj Gradcu. Nocoj ob 20.15 uri se bodo Celjani, lanskoletni državni prvaki, pomerili z velenjskim Gorenjem, ki je lani slavilo v Pokalu Slovenije. Državno prvenstvo se bo začelo naslednji teden, ko bo Celje gostovalo v Izoli, prva domača tekma v dvorani Zlatorog pa bo 11. septembra proti Dobovi. Evropsko sezono Celjani začenjajo 15. septembra, ko v knežje mesto prihaja aktualni nemški prvak Flensburg. (JB)