avgust 25, 2017

Rokometaši Celja pomlajeni v novo sezono

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je pred novo sezono predstavil člansko ekipo. V njej je kar osem novincev, povprečna starost igralcev pa je 23 let in pol. Gre torej za eno najmlajših ekip v zgodovini celjskega kluba, ki pa ima visoke cilje.

Celjski nogometaši so slekli trenirke in pokazali nove drese.

Kdo so novi obrazi?
Celjski ekipi se je v novi sezoni pridružilo osem novincev, dva od njih prihajata iz kadetskih vrst, to sta Domen Makuc in Gregor Ocvirk. Na novo so prišli tudi desni zunanji igralec Branko Vujović, desno krilo Jan Jurečič, vratar Aljaž Panjtar in dva najbolj izkušena, to sta srbski srednji zunanji igralec Luka Mitrović ter Francoz srbskih korenin, krožni igralec Igor Anić. Zadnja okrepitev je mladi španski reprezentant, levi zunanji Daniel Dujshebaev. Ekipo bo na igrišču usmerjal novi kapetan David Razgor.

Zakaj roza barva?
Rumeno modra barva ostaja prepoznavni znak kluba. Poleg te bodo dresi še tradicionalne modre barve, pa tudi rožnati. Zakaj? Z njimi bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško nastopali na gostovanjih lige prvakov, nosijo pa tudi večje sporočilo. Celjski klub, ki je znan po svoji dobrodelnosti in podpori številnim organizacijam na tem področju, bo namreč s to barvo izražal podobno podporo skozi to sezono. Komu, naj bi razkrili v kratkem.

Nova tri leta
Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je ob včerajšnji predstavitvi ekipe v Vojniku podpisal tudi novo triletno sponzorsko pogodbo s podjetjem MIK Celje, s katero to podjetje ostaja Zlati sponzor celjskih rokometašev. Tako je že 18 let. Generalni direktor MIK-a Franci Pliberšek je ob tem dejal: »Naše podjetje ves čas podpira šport, poleg tega pa smo prisotni tudi na humanitarnem, družbeno odgovornem in kulturnem področju. Gotovo pa je šport in rokomet številka ena tudi pri naših zaposlenih, zato se fantom zahvaljujem za borbenost, ki jo prikazujejo in so navdih. Celjska šola rokometa je izjemna, sam vrh Evrope in veseli smo, da jo podpiramo«. Novega sodelovanja so veseli tudi v vodstvu celjskega kluba, kjer so za podporo izjemno hvaležni in verjamejo, da jo bodo z dobro igro upravičili.

Cilji so visoki
Za pomlajeno člansko ekipo je mesec dni priprav, ko so po besedah trenerja Branka Tamšeta delali predvsem na tem, da igro spravijo na pravi nivo: »Cilji morajo vedno biti postavljeni visoko in tako je v Celju edino prav. Hkrati pa moramo seveda biti realni. Vemo, da bo sezona, ki je pred nami, zelo naporna in dolga. Igrali bomo v vseh možnih tekmovanjih, ki so na razpolago, kar je velik privilegij. To smo si zaslužili z igrami v pretekli sezoni, sedaj pa nas v ligi prvakov čakajo ekipe, ki bi si jih lahko želel le v sanjah.« Sezona se za Celjane začenja 30. avgusta, ko je na sporedu prvi krog Lige SEHA, gostovali bodo pri večnih tekmecih v Velenju. 2. septembra bo v Slovenj Gradcu superpokalna tekma z Mariborom, 6. septembra pa prva domača tekma, ko v Zlatorog prihaja Meškov Brest. (NS)