junij 1, 2019

Rokometaši Celja znova na vrhu

Rokometaši Celja pivovarne Laško so 23. osvojili naslov državnih prvakov. Zagotovili so si ga že pred koncem prvenstva, sinočnja tekma proti velenjskemu Gorenju je bila tako le formalnost. Pa tudi priložnost za dvig pokala ter slavje z navijači.

Celjani so klub številka ena v rokometu v državi. (Foto: RK Celje pivovarna Laško)

Naslov potrdili z zmago
Včerajšnji lokalni obračun med Celjem in Velenjem je bil 117. v zgodovini. Zmagali so Celjani, s 30:26, in tako potrdili svoj primat v državnem prvenstvu. Slavijo že 23. naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji, velenjsko Gorenje je sezono končalo na drugem mestu, je pa osvojilo letošnji pokalni naslov. Celjane je do 23. zvezdice popeljal domači trener Tomaž Ocvirk, zanj je to prvi naslov v trenerski vlogi.

V novi sezoni številni novi obrazi
Sinočnja tekma sicer na stanje na lestvici in končni vrstni red ni imela vpliva, ji je pa v celjskem Zlatorogu sledilo slavje. Celjani so prevzeli pokal, večer pa izkoristili tudi za slovo od številnih igralcev. Kar osem se jih poslavlja od knežjega mesta, in sicer Branko Vujović, Jan Jurečič, Jaka Malus, Rok Ovniček, Aljaž Panjtar, William Accambray, Igor Anić in Kristian Bećiri. Novim izzivom naproti odhaja tudi pomočnik trenerja Stanko Anderluh. Novost pa se obeta tudi v navijaški skupini, z mesta predsednika Florijanov se zaradi številnih ostalih obveznosti poslavlja Igor Šolman. (AD)