julij 29, 2019

Romuni ukradli za več kot 130 tisočakov ur in telefonov

Policisti in kriminalisti so stopili na prste trem Romunom, ki so osumljeni velikih tatvin na območju Kopra, Maribora in Celje. V več primerih so ukradli za dobrih 130.000 evrov ur in mobilnih telefonov. Ujeli so jih na avtocestnem počivališču Zima.

Nahrbtnik z ukradenimi urami je na počivališču Zima našel občan in poklical policijo, za kar se mu policisti zahvaljujejo. (Foto: PU Celje)

Osumljence pridržali in zasegli vozilo
Tujim tatovom so policisti na sled prišli pred slabim tednom, med kontrolo prometa na štajerski avtocesti. Na počivališču Zima so ustavili sumljivo osebno vozilo z nameščenimi francoskimi registrskimi tablicami, v katerem so bili trije romunski državljani, stari 23, 27 in 45 let. Med kontrolo so policisti ugotovili, da je zoper 27 in 45-letnika razpisan ukrep odvzema prostosti, zaradi utemeljenega suma vloma v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja. Pri kaznivih dejanjih je takrat nastala velika materialna škoda, v Mariboru za okoli 62.000 evrov in v Celju za okoli 72.000 evrov. Vse tri tujce so pridržali, vozilo zasegli in nadaljevali preiskavo.

Nahrbtnik z ukradenimi predmeti našel občan
Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje je v času, ko so prijeli osumljence, na policijo poklical občan in sporočil, da je na počivališču Zima našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 različnih vrednejših ur ter zapestnici. Policisti so ugotovili, da so bile najdene stvari ukradene v Kopru, kjer so osumljeni vlomili v prodajalno enega od trgovskih centrov. Ugotovili so tudi, da so storilci pred vlomom v prodajalno z urami, z osebnega vozila, parkiranega na bližnjem parkirišču, ukradli registrske tablice in jih uporabili na svojem vozilu. Osumljeni, ki so jih ustavili na avtocesti pri Dramljah, so poskušali zapustiti Slovenijo in ukradene predmete prodati v tujini. Vsi trije nepridipravi so v priporu, grozi jim do 5 let zapora. Policisti in kriminalisti sicer z zbiranjem obvestil zoper vse pridržane nadaljujejo, saj obstaja velika verjetnost, da so osumljeni del skupine, ki izvršuje kazniva dejanja v različnih državah Evropske unije. (NS)