februar 11, 2019

Rumeni alarm - v celjski bolnišnici odpovedujejo posege

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi povečanega števila bolnikov z dihalnimi obolenji in gripo razglasili rumeni alarm. Internistični bolnišnični oddelki so polno zasedeni, število obolelih še vedno narašča. Ker potrebujejo ves zdravstveni kader, odpovedujejo nenujne preglede in posege.

Število hospitaliziranih bolnikov z dihalnimi obolenji in gripo v celjski bolnišnici še vedno narašča, zaradi česar prerazporejajo zaposlene. (Foto: Radio Štajerski val)

Na delo kličejo tudi zaposlene z dopustov
Iz Splošne bolnišnice Celje so sporočili, da so zaradi povečanega števila bolnikov z dihalnimi obolenji in gripo polno zasedeni internistični bolnišnični oddelki. V preteklih dneh so z notranjimi organizacijskimi ukrepi že povečali število bolniških postelj, a se epidemiološka situacija ni umirila, število hospitaliziranih internističnih bolnikov še vedno narašča. Zato so sprejeli nove ukrepe. Direktorica celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek razlaga:

In kaj to pomeni za tiste, ki imajo v teh dneh naročene specialistične internistične ambulantne preglede in operativne posege?

Zaradi povečanega obiska bolnikov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je zelo obremenjen tudi urgentni center celjske bolnišnice. Vse bolnike, ki lahko zdravstveno storitev opravijo pri svojem izbranem osebnem zdravniku, prosijo, da to storijo in na ta način pred dodatnimi okužbami zaščitijo sebe in druge bolnike. Sprejeti ukrep naj bi veljal vsaj do konca tega tedna. Če se situacija ne bo umirila, ga bodo podaljšali. Prosijo za razumevanje, hkrati pa sporočajo, da bodo ljudje nove termine odpovedanih specialističnih ambulantnih pregledov in operativnih posegov prejeli v najkrajšem možnem času. (NS)