junij 22, 2020

S cest na Celjskem: močno pijan ogrožal na avtocesti

Policisti Policijske uprave Celje so minuli vikend poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Ugotovili so, da je alkohol na žalost še vedno pogost za volanom. Na avtocesti so ujeli voznika, ki je imel kar 2,74 promilov alkohola v krvi in je s svojo vožnjo ogrožal ostale v prometu.

Policisti PU Celje so v petkovem in sobotnem poostrenem nadzoru ustavili 769 voznikov. (Foto: Radio Štajerski val)

Poleg globe še kazenska ovadba
Celjski policisti so petkov in sobotni nadzor posvetili prisotnosti alkohola in drog v prometu. V obeh nadzorih so ustavili 769 voznikov. 41 jih je vozilo pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so dva voznika pridržali do streznitve. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je bil posebej izstopajoč primer voznika osebnega vozila, na katerega jih je s klici na številko 113 opozorilo več voznikov, saj jih je z nevarno vožnjo ogrožal med vožnjo po avtocesti v smeri proti Celju. V bližini izvoza z avtoceste za Trojane, je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Voznika, državljana Srbije, so ustavili v bližini izvoza Lopata. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 2,74 promilov alkohola v krvi. 44-letnega voznika so pridržali do streznitve. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili, za ostale cestno prometne prekrške pa izrekli globo.

Pod drobnogledom tudi motoristi in kolesarji
V petek so posebno pozornost namenili kontroli voznikov motornih koles in kolesarjev. ustavili so jih 46. Ugotovili so, da je od trinajstih, pri katerih so opravili preizkus alkoholiziranosti, eden vozil pod vplivom alkohola. Poleg tega so zaznali še dvanajst prekrškov motoristov in kolesarjev. (NS)