junij 4, 2017

S kolesom ali peš na Celjsko kočo

Prvi junijski vikend ponuja odlično vreme za prireditve na prostem. Skoraj 2.000 kolesarjev in pohodnikov je soboto izkoristilo za tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo. Najhitrejši kolesar je bil Gregor Tekavec.

Takole je ciljno črto prečkal najhitrejši kolesar. (Foto: TUŠ)

7 kilometrov hriba v manj kot 18 minutah
Tušev vzpon na Celjsko kočo je bil že 18., kolesarjem so merili čas, pohodniki pa so se držali predvsem načela »važno je sodelovati«. Najhitreje je precej zahteven 7-kilometrski vzpon na vrh hriba premagal Gregor Tekavec, čas se je ustavil pri 17 minutah in 47 sekundah. Sledila sta mu Marko Plank in Matic Bošnjak. V ženski kategoriji je najhitreje kolesarila Maja Škrlj, Celjsko kočo je osvojila v 22 minutah in 12 sekundah. Druga je bila Erika Jesenko, tretja Teja Gulič. Tušev vzpon je letos drugič ponudil tudi vzpon po markirani gorski kolesarski poti, kjer pa časa niso uradno merili.

Za vse generacije
Najmlajši udeleženec Tuševega vzpona na Celjsko kočo je bil tokrat šele štirimesečni Anže Breznik, najstarejši 82-letni Beno Kolar. Nagradili so tudi najštevilčnejšo družino – družina Bobek je prišla v kar 15-članski zasedbi. Celjski trgovec s tradicionalnim dogodkom poziva k redni telesni dejavnosti in zdravemu življenju. Vzpon je bil prvo dejanje projekta Skupaj na vrh, ki 23. Junija prinaša še Tušev tek barv v Ljubljani, julija pa vzpon vrhunskega alpinista Dava Krničarja na drugo najvišjo goro sveta, K2. (AD)

Galerija slik