september 4, 2019

S Savinjo na Celjsko kočo in Golte

Za trajnostni razvoj in uspešno poslovanje sta tudi v turizmu vedno bolj pomembna povezovanje in sodelovanje. To sta prepoznala tudi gorska centra Celjska koča in Golte, ki bosta v novi zimski sezoni vabila s skupno smučarsko vozovnico Savinja.

Skupna smučarska vozovnica med tednom smuko omogoča na Celjski koči, za vikend pa na Golteh. (Foto: Radio Štajerski val)

Vikendi na Golteh, med tednom na smučišču nad Celjem
Smučišči Celjska koča in Golte sta drug od drugega oddaljeni le dobre pol ure. In čeprav sta v določenih pogledih precej različni, imata tudi veliko skupnega. Zato sta se odločili, da se povežeta in v novi zimski sezoni nastopita s skupno sezonsko vozovnico Savinja. Ljubiteljem belih strmin bo med tednom dnevno in nočno smuko omogočala na Celjski koči, med vikendi pa spuste po progah na Golteh. Vodja hotela in smučišča Celjska koča Gregor Bezlaj razlaga:

Direktor družbe Golte Mitja Terče ob tem dodaja:



Na Celjski koči in Golteh želijo smučarjem in drugim obiskovalcem ponuditi celovito doživetje.

Ob skupni vozovnici tudi tehnična pomoč in sodelovanje
Obe smučišči ležita na nadmorski višini, ki so jima snežne razmere v zadnjih zimah manj naklonjene. Vedno več morajo zasneževati. Tudi na tem, tehničnem področju, bosta Celjska koča in Golte sodelovala. Bezlaj pravi:

Novo sezonsko smučarsko vozovnico Savinja lahko v predprodaji do konca septembra že kupite po nižji ceni. Zanjo boste odrasli odšteli 227 evrov, mladi in seniorji 189 evrov, za otroke pa je cena 124 evrov. Na Celjski koči sicer v novi zimski sezoni cen ostalih vozovnic niso spreminjali, preverite jih lahko TUKAJ. Na Golteh pa so jih zaradi višjih stroškov malenkost dvignili, cene njihovih smučarskih vozovnic najdete TUKAJ. (NS)