oktober 29, 2016

S selitvijo glasbene šole nov prometni režim

Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur se uresničuje velika želja. Po jesenskih počitnicah se bo preselila v nove prostore, v šentjurskem Zgornjem trgu. Na občini ob tem opozarjajo na povečanje prometa v tem delu mesta, zaradi česar se obetajo spremembe prometnega režima.

Zgornji trg bo kmalu bolj živahen ...

Najprej obnova, zdaj še oprema
Šentjurska glasbena šola domuje v starih in utesnjenih prostorih. A kmalu bo drugače. Občina je že pred časom s pomočjo denarja Evropske unije obnovila objekt številka 30 v Zgornjem trgu, to poletje ga je uspela še opremiti. Učenci bodo tako po počitnicah, 7. novembra, vstopili v novo šolo. To pa pomeni tudi precejšnje povečanje prometa v starem delu Šentjurja. Da bi zagotovila čim boljšo varnost, se je sestala pristojna strokovna komisija Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Na podlagi terenskega ogleda in ugotovitev bo občina izvedla nekatere dodatne varnostne ukrepe.

Kakšna bodo nova pravila?
„S selitvijo glasbene šole se bo v Zgornjem trgu spremenila in dopolnila vertikalna in horizontalna prometna signalizacija. Kot je že znano, je omejitev hitrosti skozi Zgornji trg 30 km/h. Čez sam trg bo označena cesta z robno in sredinsko črto, zarisanih bo nekaj parkirnih mest. Na odseku od Gostišča Jug do kostanjevega drevoreda bo prepovedano parkiranje po obeh straneh, iz smeri Botričnice pa tudi ustavljanje. Cesta mimo gostišča do uvoza na parkirišče pod cerkvijo bo postala enosmerna,“ sporočajo iz občine. Obiskovalce Zgornjega trga pozivajo, naj vozila parkirajo na označenih parkiriščih pod cerkvijo, pod Razvojno agencijo Kozjansko, pri OŠ Franja Malgaja Šentjur ter za Ipavčevim kulturnim centrom. „Starši, ki bodo pripeljali svoje otroke v glasbeno šolo iz smeri Šentjurja, lahko pred glasbeno šolo ustavijo na cesti in otroka odložijo na desni strani avtomobila ter odpeljejo v smeri proti Pod Rebrami ali Botričnice in mimo pokopališča nazaj v Šentjur. Starši, ki bodo pripeljali otroka iz smeri Pod Rebrami, ga odložijo pred vključitvijo na glavno cesto na desni stran avtomobila na pločnik,“ so še zapisali.

Ne le opozorila, tudi globe
Pozivajo tudi na dodatno previdnost vseh voznikov, saj bo v Zgornjem trgu odslej tudi več otrok, ki bodo v glasbeno šolo hodili peš. Občina tako tudi stanovalce poziva k doslednemu upoštevanju nove prometne signalizacije. Napovedujejo, da bo upoštevanje pravil pozorno nadzirala redarska služba, ki kršiteljev ne bo le opozarjala, pač pa bo tudi izrekala globe. (AD)