maj 11, 2016

Predor Jasovnik zaprt več dni

Goreče tovorno vozilo je močno poškodovalo predor Jasovnik na štajerski avtocesti proti Ljubljani. Sanacija naj bi po oceni pristojnih trajala več dni. Promet je preusmerjen na regionalo in lokalne ceste. Pričakujte zastoje.

ovorno vozilo je zagorelo 100 metrov pred izhodom iz tunela. K sreči nihče ni bil poškodovan. (Foto: DARS)

Za več kot 200.000 evrov škode
Sanacija predora Jasovnik, v katerem je v zgodnjih jutranjih urah zaradi okvare turbine zagorelo tovorno vozilo, bo po oceni Darsa trajala predvidoma nekaj dni. Omenjeni avtocestni odsek bo med deli proti Ljubljani zaprt. Po prvih informacijah policije poškodovanih ni bilo. Zaradi požara je poškodovana tudi infrastruktura predora, in sicer električna napeljava, kamere in zaščitna obloga, na stropu predora pa je nastala večja odprtina zaradi vročine. Po prvih ocenah naj bi bilo škode za okoli 200.000 evrov.

Obvoz po vzporednih cestah
Vozila, ki so po dogodku obstala na avtocest,i so delavci Darsa rešili s preusmeritvijo po nasprotni strani avtoceste. Zato so za kratek čas zaprli avtocesto v smeri proti Mariboru. Ker bo avtocesta med Vranskim in Trojanami zaradi sanacije zaprta, na prometno-informacijskem centru priporočajo vzporedno cesto Šentrupert-Trojane. Obvozi za osebna vozila so možni tudi po cesti Celje - Laško - Zidani Most ali Šempeter - Prebold - Trbovlje ter naprej proti Litiji ali Moravčam. Policisti svetujejo, da se na pot proti Ljubljani odpravite pravočasno, z veliko mero strpnosti, saj je potovalni čas zaradi gneče lahko tudi dvakrat daljši. Aktualno prometno doganjanje preverite TUKAJ. (NS)

Galerija slik