november 14, 2019

Saša Dončič nič več v Šentjurju

Saša Dončić ni več trener članske ekipe košarkarskega kluba Šentjur. Nasledil ga bo Celjan Aleš Pipan. Novega trenerja bo dobil tudi Podčetrtek.

Saša Dončić je bil na klopi Šentjurja le nekaj več kot tri mesece. (Foto: FB KK Šentjur/Marjan Marić)

Šentjurčani so v državnem prvenstvu v tej sezoni zmagali le dvakrat, petkrat pa izgubili. Uprava je Sašo Dončića odslovila po sredinem visokem porazu proti Primorski za 44 točk. »Uprava je za nadaljevanje sezone angažirala Celjana Aleša Pipana. Dosedanjemu trenerju se zahvaljujemo za njegov prispevek in želimo vse dobro v prihodnje,« so zapisali na spletni strani KK Šentjur. Prvo tekmo na klopi Šentjurja bo Pipan odvodil prihodnjo sredo, v Novem mestu proti Krki.

Že v začetku tedna je brez članskega trenerja ostal še en klub – KK Podčetrtek. Še vedno je brez zmage v državnem prvenstvu, zato so se razšli z Davorjem Brečkom. »Davorju se na tem mestu želimo zahvaliti za ves njegov trud in delo vloženo v ekipo, ki jo je lani ponovno popeljal med prvoligaše,« so zapisali. Imena novega trenerja še niso sporočili, čaka pa Podčetrtek nova tekma že v soboto, ko odhajajo k Rogaški. (AD)

Kdo bo v Podčetrtku nasledil Davorja Brečka, še ni znano. (Foto: FB KK Podčetrtek)