november 11, 2019

Savinjčani do še boljše zdravstvene preventive

V Žalcu so dopoldne slovesno odprli prizidek k Zdravstvenemu domu dr. Jožeta Potrate Žalec. V njem je svoje prostore dobil center za krepitev zdravja, ki storitve na področju zdravstvene preventive nudi vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline.

S prizidkom je žalski zdravstveni dom pridobil okoli 240 kvadratnih metrov površin, ki so namenjene delovanju Centra za krepitev zdravja. (Foto: Radio Štajerski val)

Še bolj prisotni med ljudmi
Center za krepitev zdravja Spodnje Savinjske doline, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec, doslej ni imel svojih prostorov za opravljanje dejavnosti. Z novo pridobitvijo je bogatejši za približno 240 kvadratnih metrov površin. Direktorica žalskega zdravstvenega doma Hana Šuster Erjavec razlaga:



Današnje slovesno odprtje so pripravili v telovadnici, kjer bodo lahko izvajali tudi različne športne dejavnosti.

In kaj vse nudi center za krepitev zdravja? Vodja Rok Repas razlaga.



Vhod v Center za krepitev zdravja je prilagojen tudi gibalno oviranim. 

Prizidek k žalskemu zdravstvenemu domu so zgradili v slabem letu dni. Celotna naložba je vredna dobrih 640.000 evrov, od tega so 200.000 evrov pridobili na razpisu Ministrstva za zdravje, nekaj več kot 440.000 evrov pa sta prispevala Občina Žalec in zdravstveni dom. (NS).