december 21, 2018

Še eno odlično leto za zdravilišča

Leto, ki se izteka, je bilo za slovenski turizem znova uspešno. V skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, ki združuje 15 zdravilišč iz vse države, letos rekordov sicer niso beležili, a vseeno so z rezultati zadovoljni. Tudi med božično-novoletnimi prazniki bodo zdravilišča polno zasedena.

Terme Olimia vseskozi skrbijo za novosti, zadnja je bila celovita prenova Termalije. (Foto: Terme Olimia)

Vabijo domače in tuje goste
Iz tega dela Slovenije so v Skupnosti naravnih zdravilišč Terme Olimia, Zdravilišče Rogaška, Thermana Laško, Terme Dobra, Terme Zreče, Terme Ptuj in Terme Čatež. Mi smo za oceno poslovanja poprosili direktorja skupnosti Iztoka Altbauerja:

Altbauer ob tem poudarja, da slovenska naravna zdravilišča predstavljajo petino hotelskih namestitev v državi, pri čemer ustvarijo več kot 30 odstotkov vseh prenočitev v slovenskem turizmu. Pa struktura gostov?



Tudi Terme Dobrna so del Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. (Foto: Terme Dobrna)

Privlačna v vseh letnih časih
Prednost zdravilišč je sicer, da so dobro obiskana skozi vse leto, v prazničnem času pa je že težko najti kakšno prosto sobo. Iztok Altbauer tudi za bližnje božično-novoletne praznike napoveduje odlične rezultate:

Sicer pa so zdravilišča v tem letu poskrbela tudi za številne obnove in novosti. Največja naložba je bila v Termah Olimia v Podčetrtku, ki so končale 12-milijonski projekt celovite obnove Termalije, o čemer smo že pisali, preberite TUKAJ. (AD)