oktober 15, 2015

Se KSEVT-u obeta rešitev?

Kot vse kaže, je narejen prvi korak k zagotovitvi stabilnega finančnega delovanja Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju. Vlada je predlagala rešitev, a Miha Turšič še vztraja pri gladovni stavki.

Po nekaterih informacijah naj bi Miha Turšič gladovno stavko končal še danes, čeprav vsem njegovim zahtevam še ni zadoščeno.

Pod okrilje ministrstva za gospodarstvo?
Finančnim in likvidnostnim težavam Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij se je posvetil tudi parlamentarni odbor za kulturo. Člani odbora so odgovorne pozvali k učinkovitemu reševanju zavoda, ki je po njihovem mnenju prerasel lokalne okvire. Poudarjali so njegov nacionalni interes, zato ne sme biti prepuščen klavrnemu propadu. Vlada je v sklopu gospodarskega ministrstva predlagala ustanovitev slovenske vesoljske agencije, znotraj te agencije pa naj bi ob finančni podpori države deloval KSEVT. To naj bi se zgodilo letošnjega decembra. Miha Turšič, ki gladovno stavka že 16 dni, je izrazil zadovoljstvo nad omenjenim predlogom, a kljub temu stavko nadaljuje. Pravi, da bo o nadaljnjih potezah še razmislil. (BF)