september 27, 2019

Še letos po novi cesti Kozje-Podsreda

Država po gradnji krožišč v Lesičnem in Kozjem začenja težko pričakovano obnovo regionalne ceste Podsreda–Kozje. Lepšo podobo dobivajo tudi lokalne ceste na Pilštanju, Osredku pri Podsredi in na relaciji Polana–Marof.

Tako dotrajana in luknjasta je trenutno državna cesta Podsreda - Kozje. (Foto: Občina Kozje)

V prenovo 3 kilometri državne ceste
V občini Kozje je trenutno kar nekaj gradbišč tako na lokalnih kot državnih cestah. V sodelovanju z državo so to poletje zgradili novo krožišče v Lesičnem, trenutno zaključujejo gradnjo krožišča pri poslovno-obrtni coni v Kozjem, začeli pa so tudi rekonstrukcijo okoli 3 kilometre dolge regionalne ceste Podsreda–Kozje. "Ta cestni odsek bo po sistemu hladne reciklaže obnovljen skupaj z ostalo prometno infrastrukturo, z voziščnimi konstrukcijami, odvodnjavanji in ostalo opremo ceste," napoveduje kozjanska županja Milenca Krajnc, ki pričakuje, da se bomo lahko po novi cesti popeljali še v letošnjem letu. Naložba bo stala nekaj manj kot milijon evrov in pol. Večino denarja bo zagotovila Direkcija RS za infrastrukturo. V času del je predvidena polovična in popolna zapora ceste, o kateri bodo pristojni sproti obveščali.

Novih tudi 2,6 kilometra lokalnih cest
Prizadevanja za investicijsko vzdrževanje in obnovo lokalnih cest pa z občinskim denarjem nadaljuje tudi občina Kozje. Trenutno so po besedah Krajnčeve v obnovi trije cestni odseki, in sicer na relaciji Polana-Marof, na Pilštanju in Osredku pri Podsredi. Še v letošnjem letu bodo tako v občini Kozje vsega skupaj bogatejši za 2,6 kilometra novih lokalnih cest. Naložbe, s katerimi bodo zagotovili boljšo prometno varnost, bodo občino stale okoli pol milijona evrov. (SP)