september 21, 2018

Še več športa v šmarskem športnem parku

Šmarska občina je poskrbela za kar nekaj novosti v športnem parku Šmarje pri Jelšah. Včeraj so slovesno odprli postajališče za avtodome ter večji parkirni prostor za osebna vozila, veselijo pa se tudi športnih pridobitev. Dobili so poligon za kolesa, več telovadnih orodij na prostem ter plezalni balvan.

Kolopark oz. pumptrack je le ena od novosti v šmarskem športnem parku. Veselijo se je predvsem otroci. (Foto: Štajerski val)

Vse več turistov potuje z avtodomi
V številnih občinah po državi urejajo postajališča za avtodome, saj so potovanja z avtodomi v Evropi vse bolj priljubljena. V Šmarju pri Jelšah so jih uredili 5, v projektu, ki ga je občina izvedla v sodelovanju z občino Rogatec. Župan Stanislav Šket o pridobitvi pravi:

 

Ob postajališču za avtodome je občina zgradila tudi 56 parkirnih mest, tako za obiskovalce športnega parka kot bazena, ki ga občina še načrtuje zgraditi.

Prostora je za 5 avtodomov.

Za razvijanje spretnosti in mišic
Domačini se ob tem posebej veselijo športnih pridobitev. Dobili so adrenalinski poligon za kolesarje, tako imenovani kolopark, različna telovadna orodja za vaje in moč ter plezalni balvan. Kaj o pridobitvah pravijo Šmarčani?

 

Župan Stanislav Šket ocenjuje, da so vse novosti, ki so jih slovesno odprli na včerajšnji prireditvi, skupaj stale okoli 300.000 evrov.

Novosti so včeraj slovesno obeležili.

Zdravi, aktivni in čili Šmarčani
V šmarskem športnem parku bo ob tem to popoldne še posebej živahno. Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah pripravlja dogodek Zdravi, aktivni in čili Šmarčani. Predstavila se bodo športna društva, ki želijo za šport navdušiti čim več občanov vseh generacij. Več o prireditvi preberite TUKAJ. (AD)

Galerija slik