september 2, 2016

Veronika še zadnjič letos na Starem gradu

Letošnje poletje v Celju si bomo zagotovo najbolj zapomnili po muzikalu Veronika Deseniška, ki je luč sveta ugledal v začetku julija. Od takrat je doživel številne ponovitve, ki gledalcev niso pustile ravnodušnih. Tisti, ki so si želeli predstavo ogledati to nedeljo, pa bodo na Veroniko in Friderika zaradi slabega vremena morali počakati do prihodnje sobote, 10. septembra.

Muzikal Veronika Deseniška se domov, na Stari grad Celje, po nedeljski predstavi vrača spet prihodnje leto. (Foto: FB Veronika Deseniška)

Igralci postali prijatelji
Muzikal, ki je upodobil znamenito ljubezensko zgodbo iz časa Celjskih grofov, je ustvarila mlada ukipa ustvarjalcev. Veliko jih prihaja iz Celja, zato jih na pripoved o ljubezni med Veroniko Deseniško in grofom Friderikom II. veže posebna vez. Prav posebna vez se je stkala tudi med igralci v muzikalu, ki so skozi dolge vaje in številne predstave postali prijatelji. Prihodnjo soboto bodo še zadnjič v letošnji sezoni stali na odru mogočnega celjskega gradu. Muzikal se bo nato v prihodnjih mesecih selil po odrih kulturnih domov po Sloveniji. O tem in še čem je novinarka Nina Slak spregovorila z igralcem Boštjanom Korošcem. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

NINA IN BOŠTJAN O MUZIKALU