september 2, 2016

Sedem desetletij celjskih rokometašev

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško praznuje 70-letnico. V njem je skozi leta igralo in se kalilo ogromno rokometašev. Jubilej je klub, ki se ponaša s številnimi uspehi, obeležil s prav posebno fotografsko razstavo, za soboto pripravljajo še veliko zabavo.

Zgodovina celjskega rokometa je do konca septembra na ogled na trgu pred celjsko občino. Odprtja razstave so se udeležili tudi nekateri rokometaši. (Foto: RK Celje Pivovarna Laško)

Rokomet v sliki
Da bi ujeli bogato zgodovino rokometa v knežjem mestu in jo predstavili širši javnosti, so se v rokometnem klubu obrnili na Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv. Skupaj so na prvi šolski dan na trgu pred celjsko občino odprli razstavo „Cele, Cele“. Ta skozi fotografije prikazuje razvoj rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Obiskovalci lahko tako obudijo spomine na prelomne trenutke in uspehe celjskih rokometašev, ki so močno zaznamovali razvoj športa v knežjem mestu. Razstava bo na ogled do konca meseca.

Rokomet in rokenrol
Bodo pa celjski rokometaši častitljivi jubilej proslavili tudi z zabavo. Prireditev pri svoji domači dvorani Zlatorog so poimenovali Rokomet in Rock n` Roll. Pripravljajo celodnevno dogajanje z animacijami za otroke, akrobacijami in tekmo generacij. Za glasbeno podlago bodo poskrbeli Šank Rock, Mambo Kings in San Di Ego. Še pred tem se bodo morali rokometaši malce spotiti. Čaka jih namreč težka tekma proti madžarskemu Veszpremu, s katero bodo začeli ligo SEHA. O rokometu, praznovanju in še čem je Martin Kacbek poklepetal z Miho Panteličem iz Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

MARTIN IN MIHA O ROKOMETU IN ROCK N ROLLU