februar 17, 2019

Sedem pravljičnih tropskih kotičkov

Zima se počasi bliža koncu. Če se vam že toži po poletju ali pa vas mikajo topli kraji, preverite, kam se lahko odpravite na sanjski tropski oddih. Zbrali smo pravljičnih sedem predlogov.

Bele peščene plaže, turkizno morje in palme vabijo ... Kam? (Foto: Pixabay)

Turistični portal TripAdvisor je pripravil seznam najboljših tropskih destinacij, kjer lahko iščete nove dogodivščine ali pa se le sprostite in tako pobegnete od vsakdanjih skrbi. Ob tem pa obljubljajo, da tropske destinacije niso več namenjene le turistom, ki si lahko privoščijo najbolj luksuzni oddih.

giphy

Bora Bora, Francoska Polinezija
Miren otok, znan predvsem po hišicah v plitvinah turkiznega morja, velja za raj za mladoporočence. Za bolj miren počitniški oddih na otoku, kjer naj ne bi bilo strupenih kač ali insektov, je kot nalašč poležavanje na plažah kot iz turističnega kataloga ali plovba ob obali s pogledom na sončni zahod.

Port Douglas, Avstralija
Zagotovo se kakšen (strupen) nepovabljen živalski gost skriva v avstralskem Port Douglasu. Tropski kotiček Queenslanda slovi po čudovitih plažah, koralnem grebenu in deževnem gozdu, ki je del narodnega parka. Koralni greben si lahko tu ogledate iz zraka – nudijo namreč prelet s helikopterjem, od koder obljubljajo tudi lep razgled na deževni gozd.

Nassau, Bahami
Za urbani oddih TripAdvisor svetuje obisk prestolnice Bahamov. Mesto je živahno, za nenehen vrvež poskrbijo tudi križarske ladje, ki tja pripeljejo tisoče gostov, željnih izkušnje nočnega življenja Nassaua in poskusit lokalne specialitete, ki so večinoma jedi morske hrane. Čez dan pa se lahko sončite na belem pesku, se potapljate med ladijskimi razbitinami ali raziskujete življenje na koralnem grebenu.

Tamarindo, Kostarika
Tamarindo ponuja marsikaj – od številnih aktivnosti in nakupovanja do poležavanja na dolgih peščenih plažah. Je tudi priljubljena destinacija za začetnike deskanja na vodi. Le lučaj stran od plaže pa se lahko s kajakom podate med krokodile, ki živijo v tamkajšnjih kanalih, ter tam opazujete vodne ptice in vriskajoče opice.

Kauai, Havaji
Tretji največji havajski otok je znan po svoji pestrosti. Na njem najdete veličastne slapove, deževni gozd in kokosove palme ter rajske plaže, med katerimi prednjači Na Pali Coast. Ta ponuja potapljanje, pohodništvo in odlične kotičke za piknik. Lahko pa se odločite tudi za večerjo na ladji, s katere lahko obalo Kauaija opazujete v soju zahajajočega sonca.

Ambergris Caye, Belize
Največji otok v tej srednjeameriški državi se lahko pohvali z zavidljivimi plažami in sončnimi zahodi. Številni obalni lokali ponujajo velik nabor jedi z žara. Morje nedaleč od obale ponuja pestro podvodno življenje, nekaj zase najdejo ljubitelji potapljanja in ribolova. Obalni pas pa premore tudi jame, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji adrenalina – raziskujejo jih lahko z raftingom ali se nad njimi spustijo po ziplineu.

Sejšeli
Vzhodnoafriško otočje že desetletja velja za rajsko destinacijo. Številni pari so Sejšele izbrali za medene tedne, otoki pa so privlačni tudi za druge popotnike. Poleg plaž, kjer se motivi poletnih razglednic ponujajo kar sami od sebe, skrivajo še številne galerije, kjer so razstavljena dela lokalnih umetnikov, trgovine in naravne parke. (TMG, vir: TripAdvisor)