Sejemska golažijada v Bistrici ob Sotli

21.03.2016

Nedeljski utrip Bistrice ob Sotli ob Jožefovem.

Tradicionalni Jožefov sejem in 13. tekmovanje v kuhanju golaža sta včeraj ob lepem vremenu v Bistrico ob Sotli privabila nekaj manj kot dva tisoč obiskovalcev. Na sprehodu med stojnicami jih je ob tradicionalni ponudbi še posebej pritegnil zanimiv spremljevalni program.

Starodobniki, swing, gledališče
Organizatorja prireditve, gostišče Šempeter in tamkajšnje turistično društvo, sta pripravila kar nekaj novosti, ki so naletele na nadvse dober odziv. "Dodatna vrednost sejma je zagotovo starinska vintig nota, s katero obiskovalce popeljemo v 20. in 30. leta prejšnjega stoletja. Letos so bili paša za oči stari avtomobil iz Kostanjevice, pritegnil je sladki kotiček- vinatig kavarnica, utrip nekega druga časa so nam pričarali swing plesalci iz Maribora, mladinski klub je organiziral izmenjavo knjig, precej pozornosti je vzbudilo ulično gledališče," razlaga Tjaša Kunst iz znanega gostišča Šempeter in ob dobrem odzivu obiskovalcev ne skriva zadovoljstva.  

Zlata kuhla Bistričankam
Si pa bodo obiskovalci prireditev zagotovo zapomnili tudi po umetnosti kuhanja golaža. Kuhalnice je vrtelo 18 ekip iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, v vsaki pa je bil po tradiciji tudi kakšen Jožek ali Jožica. Po oceni komisije so si zlato kuhlo že drugo leto zapored prislužile domačinke Kmečke Pepce z glavno kuharico Hermino Gracar. Skrivnost najboljšega golaža vam bo razkrila v spodnjem posnetku. Prisluhnete lahko tudi vtisom drugih udeležencev prireditve, nekaj utrinkov je na ogled v spodnji fotogaleriji. (PŽ, SP)

Vinska kraljica Sara Stadler

Vtisi obiskovalcev

Sejmarji o ponudbi in prodaji

Recept Hermine Gracer
Štajerski val v sliki