april 14, 2015

Strokovni sejemski četvorček v Celju

Prihodnji teden bodo na Celjskem sejmu štirje mednarodni strokovni sejmi. Gre za največje industrijske sejme v regiji, ki jih pripravljajo vsaki dve leti.

Utrinek s sejma izpred dveh let. (Foto: Celjski sejem)
Predstavili se bodo predstavniki industrije iz 31 držav

Na sejmih orodjarstva Forma tool, plastike, gume in kemije Plagkem, grafike in pakiranja Graf&Pack ter sejmu Varjenje in livarstvo se bo predstavilo kar 658 razstavljavcev iz 31 držav. Med drugim se obetajo predstavitve novih tehničnih rešitev na področju preoblikovanja pločevine in energijsko varčne izvedbe strojev. Ogledati si bo mogoče stroje za obdelavo kovin, za optično merjenje, predelavo umetnih mas, rezilna in ročna orodja, med novostmi pa bo tudi simulator varjenja.

Strokovni sejmi posvečeni tudi mladim

Na Celjskem sejmu pravijo, da se zavedajo pomena promocije poklicne in tehnične izobrazbe, zato so letošnji strokovni sejemski četrvorček posvetili tudi mladim. K sodelovanju so povabili različne šole in fakultete, ki bodo predstavile svoje raziskovalne naloge, inovacije in prototipe svojih dijakov in študentov. Zanimanje izobraževalni ustanov je bilo veliko, saj se bo sejmov udeležilo več kot 560 mladih iz vse Slovenije, pa tudi študenti iz strojnih fakultet iz Reke in Novega Sada. Na temo povezovanja izobraževalnega sistema in industrije pripravljajo tudi okroglo mizo z naslovom „Kako usmeriti mlade v orodjarsko industrijo?“. (NS)