avgust 24, 2017

Sejmu MOS ob jubileju nadeli novo kravato

Še dobre tri tedne je do največjega gospodarsko poslovnega dogodka v širši regiji. Sredi septembra bo na Celjskem sejmišču vrata odprl jubilejni, 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki bo znova postregel s pestro ponudbo za vse obiskovalce in bogatim naborom strokovnih dogodkov za podjetnike in obrtnike.

Na Celjskem sejmišču so ob jubilejnem sejmu MOS prenovili vhod.

Priprave v polnem teku
Priprave na Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS) so v polnem teku. Obiskovalci sejma, ki letos praznuje pol stoletja, bodo na Celjsko sejmišče vstopili skozi nov vhod. Kot pravi Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem, mu bodo s tem ob jubileju nadeli novo kravato. Počasi že urejajo dvorane in pripravljajo razstavne prostore za letošnje razstavljavce. Seznam še ni zaključen, sprejemajo še zadnje prijave in usklajujejo podrobnosti o strokovnih dogodkih.

Hrvaška uradna država partnerica
Prvič v zgodovini tega poslovnega dogodka ima sejem MOS mednarodnega partnerja, sosednjo Hrvaško. „Letos je Hrvaška uradna država partnerica, ki bo imela svojo razstavno dvorano. Tam bodo predstavljali svojo ponudbo, predvsem na področju turizma, lesnopredelovalne in prehrambene industrije ter obrti. Predstavljali bodo novosti svojega jesenskega in zimskega turizma, več bo bilateralnih srečanj, govora bo o možnostih sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi podjetji. Obiskal nas bo tudi predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković,“ pravi Otorepec. Sicer pa bodo okroglo obletnico v Celjskem sejmu med drugim izkoristili za še večjo vsebinsko segmentacijo sejma.

Ob jubileju s priložnostno znamko
Sejem MOS je ob 50. letnici dobil zanimivo darilo. Pošta Slovenije je izdala posebno znamko. Svoje mesto na znamki si prislužijo pomembni dogodki, posamezniki, jubileji, tudi pomembne kulturne, naravne in zgodovinske značilnosti. Kot je pred časom ob predstavitvi znamke povedala Simona Koser Šavora iz Pošte Slovenije, znamke ostanejo zapisane v času in so večni promotorji države in njenih značilnosti v svetu. „MOS je z leti uspešnega delovanja dokazal, da povezuje države, ljudi, obiskovalce in razstavljavce, zagotovo pa je tudi velik promotor naše države," je poudarila Koser Šavora. Priložnostna znamka 50. MOS je natisnjena z zlato barvo, kupiti jo je mogoče na vseh poštah po Sloveniji. (NS)

Galerija slik