april 6, 2017

Šentjurčani, ki ure in ure namenjajo prostovoljstvu

Izbrali in nagradili so naj prostovoljce lanskega leta v občini Šentjur. Izbor že tradicionalno pripravljajo šentjurska občina in mladinski center ter Razvojna agencija Kozjansko. Komisija naj prostovoljce izbere v več starostnih kategorijah.

Izbor naj prostovoljcev v Šentjurju že tradicionalno pripravijo v Tednu zdravega mesta.

Aktivni na najrazličnejših področjih
Med prostovoljci, starejšimi od 30 let, so sinočnjo prireditev zaznamovale ženske. Naj prostovoljka je postala Gabrijela Križnik iz Loke pri Žusmu, dolgoletna prostovoljka Rdečega križa in že skoraj desetletje tudi vodja krajevne organizacije. Naj prostovoljka v tej kategoriji je tudi Jožica Pavlina Vouk iz Šentjurja, izjemno dejavna na področjih kulture, turizma in hortikulture. Predlagatelj, Kulturno društvo ženski pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur, je navedlo, da je priznanje zahvala ob njenem življenjskem jubileju za prostovoljno delo v različnih dejavnostih. Naj prostovoljka lanskega leta v občini Šentjur, ki dela z otroki in mladino, pa je Drameljčanka Anica Čede, upokojena učiteljica, z dušo in srcem še vedno predana gledališkemu delu in ustvarjanju z otroki. Na sinočnji prireditvi so nagradili tudi naj prostovoljski projekt – skupini, ki je izdelala knjigo Blagovna. Zahtevala je vsaj tisoč ur prostovoljnega dela, ustvarili so jo Jože Rataj, dr. Viktor Majdič in Zinka Drešček.

Med nagrajenci tudi naš sodelavec!
V Šentjurju ne manjka niti mladih prostovoljcev. Naj prostovoljec do 18 let je postal Miha Šekoranja, osnovnošolec s Ponikve, ki vedno nesebično pomaga svojim sošolcem pri osvajanju in razumevanju snovi. V kategoriji do 30 let pa se je lani s prostovoljnim delom najbolj izkazal še en Ponkovljan, Denis Kukovič, ki ure in ure prostega časa namenja gasilstvu, tako v operativi kot pri izobraževanju mladine. Nanj smo radijci Štajerskega vala še posebej ponosni, saj je naš sodelavec. Njegovo znanje smo že izkoristili, da nas je podučil o osnovah požarne varnosti. Tudi sicer pa je Denis tisti sodelavec, na katerega se lahko kadarkoli obrnemo po pomoč. Tudi sredi noči je že reševal kakšne težave z računalniki ali mikrofoni. Ob tem kot DJ skrbi, da je na naših radijskih zabavah ob odlični glasbi vedno polno plesišče. Denis je tudi odličen zgled zdravega življenjskega sloga. Če le ne dežuje, se v službo vozi s kolesom. Ko ga med delom gasilci pokličejo na intervencijo, hitro odkolesari do šentjurskega gasilskega doma. Takrat radijsko delo pač malce počaka. Še en dokaz, da je Denis res vzoren gasilec. Še več o njegovem prostovoljstvu v spodnjem pogovoru, z njim je poklepetala Katja Žolgar. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Pogovor z našim sodelavcem Denisom Kukovičem, enim od naj prostovoljcev