oktober 5, 2016

Šentjurski študentje po zapletih le našli prostor za koncert

Koncert Šentech bo vrhunec praznovanja 20-letnice Študentskega kluba mladih Šentjur. A zapletlo se je, saj so ostali brez dvorane. Tako so morali na hitro najti novo prizorišče.

Takole so študentje konec avgusta predstavljali, kako bodo proslavili 20-letnico kluba. Takrat niso vedeli, da jim bo povzročila toliko sivih las.

Danes ja, jutri ne
Šentech je novost, ki v Šentjur prvič prinaša koncert techno glasbe. Na drugem odru bodo odmevali še ritmi housa. Študentski klub mladih Šentjur, ki že dolgo išče, kje naj si uredi primerne prostore za nekoliko večje koncerte in srečanja, se je že poleti dogovoril, da bo koncert v dvorani kulturnega doma Gorica pri Slivnici. Pogodbo je podpisal avgusta. Prejšnji teden pa je predsednik Krajevne skupnosti Slivnica pri Celju Janez Palčnik klub obvestil, da odpoveduje pogodbo. „Še en dan pred odpovedjo sva se z gospodom Palčnikom osebno pogovarjala po telefonu. Zanimala ga je narava dogodka, kaj vse se bo dogajalo, kako je z dvorano … Zagotovil sem, da bodo vse zavarovali in da ne bo težav, tako kot jih tudi ni nikoli bilo na primer na Šentrocku. Gospod Palčnik se je načeloma strinjal, drugi dan ob desetih pa sem dobil mail z izjavo, da odstopajo od pogodbe,“ nam je razložil predsednik ŠKMŠ-ja Andraž Bebar.

Dvorana tehnično neustrezna
Predsednik krajevne skupnosti Janez Palčnik o zapletu ne želi razpravljati v medijih, nam je pa povedal, da je odločitev o odpovedi pogodbe sprejel Svet krajevne skupnosti, saj da pred podpisom pogodbe niso bili obveščeni o razsežnosti prireditve. Dvorana v Gorici pri Slivnici da ni tehnično primerna za tovrstne koncerte, v njej da med drugim ni na primer prezračevanja, ki ga ob takšnih prireditvah zahteva tudi upravna enota. Ob tem nam je Palčnik zagotovil, da so študenti v Gorici zelo dobrodošli, a da tokratna prireditev presega zmogljivosti dvorane in kraja.

Našli novo prizorišče
Ali bo vodstvo ŠKMŠ-ja kakorkoli ukrepalo zaradi odstopa krajevne skupnosti od že sklenjene pogodbe, še ni znano. „V pozabo gotovo ne bo šlo, ker mislim, da tega ne smemo pomesti pod preprogo. Zadevo smo že dali v pogled pravnikom, zdaj čakamo na njihov odziv. Če bo mogoče, bomo poskušali zahtevati vsaj povrnitev stroškov,“ pravi Andraž Bebar. Kljub zapletom Šentech bo, saj so študenti našli novo lokacijo, koncert bo v Šentjutju, v hotelu Žonta. Datum ostaja isti, 15. oktober, prav tako nastopajoči. Na techno odru bodo nastopili Marika Rossa, Reaky, Robert Lauerto, Dennis N'bakhaa in Alexon. Na house odru bodo Crocy, Quicker Balance, Alen Herič, Mobo in Luke Sampller. (AD)