junij 1, 2015

Šentjurski župan sprejel državne prvake

Košarkarji Tajfuna, državni prvaki, kljub končani sezoni ne počivajo, saj jih po osvojitvi naslova zaposluje še nekaj uradnih obveznosti. Opoldne jih je sprejel šentjurski župan Marko Diaci, popoldne bodo preživeli z navijači na Planini pri Sevnici.

Zgodovinski uspeh
„Osvojitev naslova državnega prvaka je zgodovinski uspeh in hkrati velika promocija naše občine. Zato smo nepopisno ponosni in veseli,“ je na sprejemu povedal župan Marko Diaci, tudi sam košarkarski navdušenec, in dodal: „Če bi nam pred začetkom sezone kdo dejal, da bomo državni prvaki, bi mu verjetno dejal, naj se preseli v kakšno drugo mesto.“

Navdušili tudi športne laike
Osvojitev naslova je povzročila pravo evforijo v šentjurski občini, košarkarje na ulici za avtograme prosijo tudi občani, ki jim je bila košarka doslej španska vas. „Nekaj več prošenj za prijateljstvo je zdaj tudi na facebooku, ki pa jih vse z veseljem sprejmem,“ v smehu pove kapetan Tajfuna Milan Sebič, ki je sicer zelo vesel, da je ekipi uspelo finalni niz zaključiti po štirih tekmah, saj je bila končnica tako fizično kot psihično zelo naporna. Kaj je še povedal, prisluhnite v spodnjem posnetku. Prav tako prisluhnite trenerju Dejanu Mihevcu, ki razkriva ključ do uspeha, ter županu Marku Diaciju, ki se je med drugim dotaknil problematike premajhne dvorane za igranje v ABA ligi. Odločitve o sodelovanju v tej mednarodni ligi v klubu sicer še niso sprejeli. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Dejan Mihevc o ključu za uspeh

Kapetan Milan Sebič o finalnih tekmah

Župan Diaci o športni infrastrukturi