januar 7, 2015

Šentjurski župan sprejel požrtvovalna policista

Policista šentjurske policijske postaje Martin Fevžer in Urban Korošec sta konec decembra prejela medalji za požrtvovalnost. Sprejel ju je še župan.

Martina Fevžerja in Urbana Korošca so julija lani napotili v bližino Gorice pri Slivnici, kjer je v mlaki krvi ležal mlajši moški, ki si je prerezal žile. Preverila sta življenjske znake in ugotovila, da je še živ. Urban Korošec je ustavil krvavitev, njegov kolega je poklical reševalce. Do njihovega prihoda sta občana uspela ohraniti pri življenju. Notranje ministrstvo in generalna policijska uprava sta policista za prisebno ravnanje in hitro posredovanje nagradila z medaljo za požrtvovalnost, s sprejemom se jima je za pomoč zahvalil tudi šentjurski župan Marko Diaci. »S svojim ravnanjem sta policista presegla okvirje običajne službene obveznosti ter pokazala visoko stopnjo usposobljenosti ter učinkovitosti, rešila človeško življenje. Veseli in ponosni smo, da imamo v vrstah Policijske postaje Šentjur takšne policiste,« je dejal Diaci.

Delo policistov več kot le pisanje kazni

Čeprav policisti svojega poklica ne opravljajo zaradi priznanj, policista priznavata, da jima medalja veliko pomeni. Sploh v časih, ko se policisti zaradi varčevalnih ukrepov v javnem sektorju soočajo z nemalo težavami. »Predvsem pa je takšno priznanje dober pokazatelj širši javnosti, da edino delo policistov ni pisanje kazni, pač pa resnično želimo pomagati ljudem,« je ob tem povedal Martin Fevžer, ki je policiji zvest že dve desetletji. Urban Korošec s petletnim policijskim stažem je dodal, da se pri delu pogosto soočajo z velikim stresom, a da jim tako policija kot sindikat po travmatičnih izkušnjah nudita zadostno strokovno pomoč. (AD)