april 19, 2017

Šest celjskih judoistov po evropske kolajne

V Varšavi na Poljskem bo ta konec tedna člansko evropsko prvenstvo v judu. Že danes tja potuje osemčlanska slovenska ekipa pod vodstvom strokovnega direktorja odprave Marjana Fabjana. Kar šest judoistov je njegovih varovancev in prihajajo iz celjskega kluba Z`Dežele Sankaku.

Slovensko ekipo vodi prvi mož celjskega juda, trener Marjan Fabjan. (Foto: Radio Štajerski val)

Fabjan pričakuje srčno borbo
Slovenske barve bo na evropskem prvenstvu na Poljskem zastopalo osem judoistov, in sicer Martin Hojak in Andreja Leški iz Judo kluba Bežigrad ter judoisti, ki prihajajo iz celjskega kluba Z`Dežele Sankaku, Matjaž Trbovc, Adrian Gomboc, Mihael Žgank, Anka Pogačnik, Klara Apotekar in Tina Trstenjak. Vse oči bodo zagotovo uprte v Trstenjakovo, aktualno olimpijsko in svetovno prvakinjo, ki bo branila zlato z lanskega evropskega prvenstva v Kazanu. Slovenski judoisti so po besedah strokovnega direktorja odprave in trenerja Marjana Fabjana pripravljeni: »Prepričan sem, da bodo tekmovalci dali vse od sebe in da se bodo srčno borili. So pripravljeni, vendar se moramo zavedati, da na število medalj, ki smo jih dosegali v zadnjem času, od njih ne moremo zahtevati ne vem kakšne priprave. Jeseni nas čaka še svetovno prvenstvo na Madžarskem, spet bodo potrebne priprave in doseganje norm, zato gremo na to prvenstvo kot na vsako drugo.«

Bodo dopolnili zbirko kolajn?
V ekipi, ki se odpravlja v Varšavo, je nekaj svežih obrazov, pravi Fabjan: »Letos nastopamo s pol pomlajene ekipe. Imamo Andrejo Leški, Martina Hojaka in Klaro Apotekar. Malo sem sicer razočaran, da sta perspektivni tekmovalki, kot sta Kaja Kajzer in Anja Štangar, tekmovanje odpovedali.« Slovenija je na evropskih prvenstvih doslej osvojila 42 kolajn. Ali je tokratna odprava pripravljena posegati po novih, pa prisluhnite v spodnjem posnetku. O pripravljenosti so spregovorili (v tem vrstnem redu) Tina Trstenjak, Anka Pogačnik, Klara Apotekar, Matjaž Trbovc, Adrian Gomboc in Mihael Žgank. (NS)

Galerija slik

Datoteke

JUDOISTI O PRIPRAVLJENOSTI PRED EVROPSKIM PRVENSTVOM V VARŠAVI