december 17, 2018

Severjeva nagrada za celjskega igralca Vojka Belšaka

Včeraj so podelili letošnje Severjeve nagrade za igralske dosežke na gledališkem področju. Dobitnike razglasijo v več kategorijah. Med nagrajenci za stvaritve v poklicnih gledališčih je tudi na Ptuju rojeni igralec Vojko Belšak, član ansambla Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Vojko Belšak (levo) v vlogi Istvana Balle Bana v drami Naše skrivnosti. (Foto: SLG Celje)

"Nagrada je potrditev tvojega lastnega dela"
Severjevo nagrado podeljujejo za dosežke v poklicnih in ljubiteljskih gledališčih. Z njo nagradijo tudi igralske dosežke študentov dramske igre. Nagradi za stvaritve v poklicnih gledališčih sta šli letos v roke Nini Valič, članici ljubljanske SNG Drame, in Vojku Belšaku, igralcu Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Valičeva je Severjevo prejela za vlogi Kadilke in Protikadilke v Prekletih kadilcih ter za vlogo Linde v Tatovih. Vojko Belšak pa si je stanovsko nagrado prislužil za vlogi Jevgenija Onjegina v uprizoritvi Onjegin in za vlogo Istvana Balle Bana v drami Naše skrivnosti. Z njim se je o priznanju pogovarjala Nina Slak:



Severjevo nagrado za igralske dosežke študentov dramske igre sta tokrat prejela Matic Valič in Gregor Podričnik, nagrado za najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču pa Damijan Perne in Maša Kavčič. Severjeve nagrade že 48 let podeljuje Sklad Staneta Severja. Ustanovili so ga v spomin na tega legendarnega gledališkega in filmskega igralca. Podelitev je vedno Škofji Loki, kjer je Stane Sever premierno odigral svoje zadnje gledališko delo. (NS)