julij 1, 2019

Simon Šipec bronast na Evropski olimpijadi

Dijak Šolskega centra Rogaška Slatina Simon Šipec je na Evropski geografski olimpijadi osvojil bronasto medaljo. Vrhunsko znanje in odličen rezultat je dosegel pod mentorstvom profesorice Alenke Virant.

Slovenska delegacija s Simonom Šipcem ob podelitvi medalje ni skrivala zadovoljstva. (Foto: Šolski center Rogaška Slatina)

Izkazal se je z odličnim znanjem
Potem ko je Simon Šipec iz Šolskega centra Rogaška Slatina nedavno že dosegel zlato državno priznanje iz znanja geografije, je zdaj osvojil še bronasto medaljo na evropski ravni. Na Evropski geografski olimpijadi, ki je bila med 23. in 28. junijem v Beogradu, je osvojil odlično tretje mesto. Pod mentorstvom profesorice geografije Alenke Virant je v izjemno težki konkurenci pokazal odlično geografsko znanje in dosegel željeni cilj. Po navedbah Virantove so zahtevne naloge vsebovale štiriurno pisanje testa iz različnih geografskih vsebin, terensko delo in multimedijski kviz. Tekmovanja se je sicer udeležilo več držav Srednje, Južne in Jugovzhodne Evrope. Zlato je odšlo v Romunijo, ki je že tudi na svetovnih geografskih olimpijadah posegala po odličjih. (SP)

Galerija slik