februar 28, 2019

Sklad Viljem Julijan pomaga malim borcem

28. februar je svetovni dan redkih bolezni. Na dobrodelnem večeru se mu bodo poklonili tudi v šentjurskem Skladu Viljem Julijan, kjer so v prvem letu delovanja z donacijami pomagali že devetim otrokom z redkimi boleznimi.

Dobrodelni večer Sklada Viljem Julij v podporo malim borcem z redkimi boleznimi. (Foto: Sklad Viljem Julijan)

Sklad podprla tudi Luka Donćić in Zlatarna Celje
Sklad Viljem Julijan sta za pomoč otrokom z redkimi boleznimi lani ustanovila Šentjurčana Nina in Gregor Bezenšek, starša dveletnega Viljema Julijana, ki ima zelo redko smrtonosno neozdravljivo bolezen. Sklad bo prav na svetovni dan redkih bolezni obeležil svojo prvo obletnico. Ob tej priložnosti bodo v prostorih Izobraževalnega centra Eksena v Šentjurju priredili Dobrodelni večer Sklada Viljem Julijan, ki bo namenjen ozaveščanju javnosti o redkih boleznih, podpori malim borcem in njihovim družinam ter zbiranju sredstev za sklad. Na dogodku bodo svečano podelili podpisan dres Luke Dončića, za katerega je na dobrodelni licitaciji najvišji znesek, 2 tisoč evrov, ponudila Zlatarna Celje.

Za ljubezen in podporo malim bolnikom
V svojem prvem letu delovanja sta Gregor in Nina s skladom z donacijami pomagala že devetim otrokom z redkimi boleznimi v skupni višini 19 tisoč evrov, hkrati pa s skladom širita zavedanje o redkih boleznih in njihovi problematiki, saj želita prispevati k izboljšanju stanja na tem področju. »Želiva si, da bi bili v naši družbi ti otroci in njihove družine deležni podpore, sprejemanja, sočutja in razumevanja. Da se jim ob njihovi težki situaciji nikoli ne bi bilo potrebno srečevati še s predsodki, izključevanjem, obsojanjem in stigmatizacijo. Želiva si, da bi bili družba, ki bi za te posebne otroke poskrbeli po svojih najboljših močeh, saj nas učijo, da v življenju na koncu največ štejejo odnosi in ljubezen. Dajmo malim borcem svojo ljubezen in podporo, saj ima njihovo življenje enako neprecenljivo vrednost, kot življenje vsakega drugega izmed nas,« je sporočilo Gregorja in Nine ob letošnjem svetovnem dnevu redkih bolezni. (SP)