junij 15, 2016

Skoraj 600 kilometrov s kolesom

Četrtek bo postregel z največjim kolesarskim dogodkom pri nas. Začenja se Dirka po Sloveniji. Okoli 150 kolesarjev bo kilometre premagovalo tudi v naših krajih. 

Tretja in četrta etapa letošnje dirke bosta tudi v naših krajih.

Štirje dnevi, skoraj 600 kilometrov
Prva etapa, dolga slabih 178 kilometrov bo v četrtek startala v Ljubljani in se končala v Kopru. Drugi dan dirke se bodo kolesarji na pot podali v Novi Gorici, njihov cilj, po prevoženih 217 kilometrih, bodo Golte. To je tudi najdaljša etapa letošnje 23. Dirke po Sloveniji. V zadnjih dveh etapah se bodo kolesarji mudili v naših kraji. Tretja etapa bo na pot krenila v soboto na Krekovem trgu v Celju. Kolesarje čaka kronometer na Celjsko kočo, v dolžini slabih 17 kilometrov. Organizatorji dirke napovedujejo, da bi lahko že v tretji etapi dobili zmagovalca dirke. Četrta, zadnja etapa bo v nedeljo. Kolesarji bodo startali v Rogaški Slatini in se podali na 180 kilometrsko pot do Novega mesta. Skupaj bodo v širih dneh prevozili dobrih 590 kilometrov.

Obetajo se zapore cest
V soboto, ko se bodo kolesarji na pot podali v Celju, bodo v ožjem mestnem jedru začasne zapore cest. Kasneje bodo reditelji in policija ceste zapirali sočasno s potjo kolesarjev. Tudi v Rogaški Slatini bodo zapore cest leteče. V času, ko se bodo mimo peljali kolesarji, na cestah ne sme biti vozil. Prometni režim bo zaradi kolesarske dirke nekoliko spremenjen, organizatorji voznike in ostale udeležence v prometu pozivajo k strpnosti in previdni vožnji. Za varnost morajo poskrbeti tudi gledalci ob kolesarskih trasah, saj bodo ponekod hitrosti kolesarjev izjemno velike. Dirke po Sloveniji se tudi letos udeležujejo številna odmevna imena svetovnega kolesarstva. Koga pričakujejo in kdo bo zastopal slovenske barve prisluhnite organizacijskemu direktorju dirke Bogdanu Finku v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

BOGDAN FINK O UDELEŽBI NA DIRKI

POVABILO NA KOLESARSKO DIRKO