Skrivnost trojanskih krofov

26.02.2017

Največje povpraševanje je po mareličnih krofih.

Pustnega časa si ne predstavljamo brez krofov. V Sloveniji so najbolj poznani krofi s Trojan. Skrivnost njihovega uspeha naj bi bila v domači recepturi in ljudeh, ki jih pripravljajo.

Več kot dva milijona prodanih krofov na leto
Znameniti in zaščiteni trojanski krofi so simbol Gostinskega podjetja Trojane in kulinarična znamenitost Slovenije. Po besedah direktorja Bojana Gasiora jih ocvrejo več kot dva milijona na leto. Gasior meni, da je skrivnost trojanskega krofa v znameniti recepturi, tradiciji in zaposlenih, ki jih pripravljajo. Recept je že več kot pol stoletja enak. Pri pravi krofov izbirajo le kakovostne, domače sestavine. Vsak krof je izdelan ročno, pred cvrtjem pa ga zaposleni vsaj od tri do štirikrat primejo v roke in obdelajo. Posebnosti o pripravi te mamljive sladice je Gasior razkril v pogovoru s Kristjanom Šmidom, prisluhnite jima na spodnji zvočni povezavi. (SP)

Gasior o posebnosti trojanskih krofov




Štajerski val v sliki