julij 17, 2019

Skupaj proti črni statistiki v prometu

Prometna varnost na slovenskih cestah se je glede na lansko leto precej poslabšala. Letos je do sredine julija v prometnih nesrečah umrlo 60 ljudi, lani tak čas pa 43. Deležniki na področju zagotavljanja prometne varnosti, še zlasti policisti, zato napovedujejo številne ukrepe.

Za varnost v prometu smo odgovorni vsi! (Fotografija je simbolična.)

Žrtve so ljudje in ne številke
Na Agenciji za varnost prometa (AVP) so zaskrbljeni nad letošnjim stanjem prometne varnosti. Da bi številke obrnili na bolje, bodo moči združili s policisti, lokalnimi skupnostmi in redarstvi ter ostalimi, ki delujejo na področju varnosti v prometu. Vesna Marinko, v.d. direkorja AVP, kot najbolj kritične v prometu izpostavlja prav poletne mesece:

Da prometna varnost ni samoumevna, se zavedajo tudi v policiji. Boštjan Smolej iz Generalne policijske uprave napoveduje ukrepe že v naslednjih dneh:

V sklopu prizadevanj, da se stanje v prometu izboljša, Smolej napoveduje, da bodo še posebej pozorni:

Ob tem velja dodati, da za zagotavljanje prometne varnosti niso odgovorni zgolj zgoraj našteti deležniki, pač pa prav vsak udeleženec v prometu. Če se obnašamo odgovorno do sebe in do drugih, bomo skupaj zagotovo dosegli, da bo umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah manj. (NS)