avgust 24, 2019

S poslušalci smo šli na stolp na Rudnico

Radijci Štajerskega vala smo se skupaj s poslušalci v minulih letih petkrat podali na pohod na Boč. Tokrat pa smo bili v Podčetrtku, na Rudnici, povzpeli smo se na nov, 40 metrov visok razgledni stolp. Čudovit dan je bil, ki smo ga popestrili še s prijetnim druženjem in zabavo. Preveri prve vtise.

Prvi pohodniki so bili tako hitro na Rudnici, da se oblaki še sploh niso razkadili. (Foto: Radio Štajerski val)

Stolp s čudovitim razgledom 
Ljubitelji pohodov smo se zbrali pri OŠ Podčetrtek in se v družbi planincev planinskih društev Podčetrtek in Pristava pri Mestinju podali proti Rudnici. Tam, na vrhu Silavca, je občina v začetku poletja postavila razgledni stolp, stolp zdravja in veselja, na vrh katerega vodi skoraj 185 stopnic. Utrinke z uradnega odprtja najdete TUKAJ. Nekaj poguma je bilo treba zbrati za vzpon čisto do vrha, a odlično nam je šlo. In splačalo se je, saj smo bili, kljub nekaj dopoldanskih meglic, poplačani z izjemnim razgledom. Prisluhnite nekaj vtisom pohodnikov:

Župan zaigral na vrhu stolpa
Kot je obljubil, nam je na vrhu stolpa župan občine Podčetrtek Peter Misja v družbi Jana Čatra iz Ansambla Pik zaigral na svojo harmoniko. Dokaz je v videu:

Odlična izletniška točka
Strinjali smo se, da je stolp na Rudnici dobrodošla novost, ki bo gotovo postala priljubljena pohodniška točka, tako za domačine kot obiskovalce iz okoliških krajev, pa tudi turiste. Sicer pa je naše pohodniško druženje že tradicionalno odlično:

Danes je sicer vsak pohodnik, ki je šel z nami, kot je že v navadi na naših pohodih, dobil majčko, tokrat smo bili oblečeni v belo. Društvo kmetic Ajda je poskrbelo za sladko in slano okrepčilo po poti, tudi Kejžarjeve borovničke niso manjkale, podjetji Jager in Terme Olimia sta poskrbeli za vodo, tik pod stolpom in tudi na njem pa smo se okrepčali s špicerji Hiše vin Emino. Po vrnitvi v dolino smo želodčke napolnili z golažem in gobovo juho Pivovarne in pivnice Lipnik. K rekreaciji sodi tudi zabava, zanjo so po pohodu poskrbeli Folklorna skupina Kozje, Plesni studio Zvončica in plesalci Varstveno delovnega centra Sonček ter Ansambel Pik. Podelili smo tudi nekaj lepih nagrad: glavno nagrado 4-dnevno potepanje po Dalmaciji z obiranjem oliv Relax Turizem, Kavarne Trunk in Avtopralnice Podčetrtek in Term Olimia ter vam obljubili, da se prihodnje leto spet vidimo, na našem skupnem, že sedmem pohodu. Nekaj prvih fotoutrinkov si poglejte v spodnji galeriji, še več slik sledi v prihodnjih dneh na našem Facebooku.