december 8, 2016

Slastni piškoti zreških tabornikov

Taborniki Rodu Zelena Rogla niso vešči le preživetja v naravi, te dni so dokazali, da jim gre od rok tudi peka piškotov. Slastnih piškotov. Zase in za druge. Da bo decembrski praznični čas še prijetnejši oziroma okusnejši. Uspelo jim je!

Takole predano so pripravljali praznične piškote, s katerimi so polepšali decembrske dni sebi ter svojim domačim in prijateljem. (Foto: T. Tinta)

Od medenjakov do orehovih rogljičkov
Pa so si rekli, le zakaj ne bi v tem predprazničnem času zadišalo po piškotih? In so si vsi, od najmanjših do največjih zreških tabornic in tabornikov, oprtali predpasnike in zavihali rokave. Še pred tem so se posvetovali z mamicami in babicami, ki so jim zaupale recepte ter si pripravili potrebne sestavine. Za delovni prostor so si izbrali Center šolskih in obšolskih dejavnosti v Gorenju nad Zrečami. Domača kuhinja bi bila pretesna, saj jih je peklo kar 57. Med peko jih je pozorno nadzirala prijazna kuharica Valerija. Izpod pridnih rok so nastajali čokoladni kukiji, orehovi rogljički, domači prijatelj, medenjaki, pa še svetli in temni piškoti ter rumove in kokosove kroglice. Spekli so jih 15 kilogramov. "Odlični so," so bili enotni zreški taborniki. Nekaj so jih odnesli domov ter z njimi polepšali dan domačim in prijateljem. S preostalimi piškoti se bodo sladkali na poti na Dunaj, kamor se bodo v teh dneh odpravili po lučko miru. Postregli jih bodo tudi na tradicionalni čajanki ob koncu leta. (BF)