december 3, 2016

Slatinčani optimistično v novo proračunsko leto

V občini Rogaška Slatina so pohiteli in še pred koncem leta pod streho spravili proračun za prihodnje leto. Slatinski svetniki so ga ta teden soglasno potrdili na zadnji letošnji seji. Glede na dane možnosti je razvojno naravnan, ocenjuje župan Branko Kidrič.

Prihodnji slatinski proračun je pod streho in Slatinčani bodo lahko uživali v praznično razsvetljenem mestu. Lučke so prižgali včeraj.

V 2017 dva večja projekta
Svetniki občine Rogaška Slatina so prihodnji občinski proračun potrdili v drugem branju. Težak je dobrih 9 milijonov evrov, približno tretjino bodo namenili za naložbe. Ker v prihodnjih dveh letih načrtujejo dva večja projekta, evropskih razpisov pa ni, jih bodo po besedah župana Branka Kidriča morali uresničiti sami: »Denar že zbiramo. Prvi projekt se sicer nanaša na podjetništvo, gre za Podjetniški inkubator Vrelec, kjer želimo spodbuditi nova delovna mesta. Drugi pa je obnova približno 400 metrov dolgega odseka v središču mesta, kjer bi dobili nove površine za pešce in kolesarje.« Sicer pa se želijo Slatinčani prihodnje leto prijaviti tudi na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za energetsko sanacijo občinske stavbe in Kulturnega centra.

Za enakomeren razvoj občine
Ne le za naložbe, precej denarja bodo v Rogaški Slatini prihodnje leto namenili tudi za društveno in družabno področje. »Za deset odstotkov smo povečali sredstva za šport, za vzdrževanje športnih objektov, za področje kulture ter vzdrževanje kulturnih spomenikov,« pojasni Kidrič. Občina je v novem proračunskem letu več denarja namenila tudi gasilstvu. Sicer pa si v Rogaški Slatini prizadevajo za enakomeren razvoj občine, tako se bo v vsaki krajevni skupnosti prihodnje leto nekaj dogajalo. Devet večjih naložb načrtujejo v mestno-krajevni skupnosti, šest v Krajevni skupnosti Kostrivnica in štiri v Krajevni skupnosti Sveti Florijan. (NS)

Galerija slik