november 19, 2015

Slatinska bralna značka tokrat mednarodna

Knjižnica Rogaška Slatina začenja deveto sezono bralne značke za odrasle, ki nosi ime Beremo ob kozarcu slat'ne. Uvod vanjo bo nocojšnji pogovor z novinarko in pisateljico Vesno Milek. Letos prvič je bralna značka tudi mednarodna.

Lansko sezono je vi bralni znački sodelovalo več kot 100 bralcev, članov knjižnice Rogaška Slatina in njene enote v Rogatcu.

Pol leta za šest knjig
Tudi letos bo treba za uspešno sodelovanje v bralni znački do aprila prebrati pet knjig s priporočilnega seznama ter eno po lastni izbiri. Ponudba je pestra, saj je na seznamu najti kar 200 naslovov. „Na seznamu so različni žanri, od splošnih do zgodovinskih romanov, kriminalke, biografije, tudi eseji, absolutno ne manjka poezija, najde se tudi nekaj stroke. Skratka, gotovo lahko vsak bralec najde nekaj zase,“ našteva direktorica slatinske knjižnice Nataša Koražija in z veseljem izpostavi, da so vključili tudi 20 knjig v hrvšakem jeziku, saj je bralna značka za odrasle letos prvič mednarodna. Knjižnica je namreč začela sodelovanje s hrvaško krapinsko knjižnico. Podrobnostim o bralni znački Beremo ob kozarcu slat'ne, ki jo bodo slovesno odprli s prireditvijo v dvorcu Strmol, prisluhnite v spodnjem posnetku. Z Natašo Koražija se je pogovarjala Anja Deučman. (AD)

Datoteke

Nataša Koražija o bralni znački za odrasle