junij 21, 2016

Slatinski Aleksander znova vabi prestižne goste

Najprestižnejši hotel Aleksander v Rogaški Slatini je spet odprl svoja vrata. Potem ko je decembra lani zaradi slabega poslovanja pristal v stečaju, je stečajni upravitelj našel najemnika. Ruski zdravnik upa, da bo lahko hotel tudi odkupil. Ob njem želi zgraditi še zdravstveni center.

Nikolay Vorobyev hotelu Aleksander napoveduje svetlo prihodnost.

Za nočitev z zajtrkom vsaj 430 evrov
Hotel je za pol leta najel Rus Nikolay Vorobyev. Da ga je ponovno zagnal, je vanj vložil okoli 150 tisoč evrov, najem in stroški obratovanja ga bodo, kot pravi, mesečno stali okoli 50 tisočakov. Hotel bo še naprej vabil prestižne goste, saj ohranja kategorijo pet zvezdic, tudi cene ostajajo takšne kot doslej – od dobrih 400 do nekaj več kot 1.500 evrov za sobo na noč. Želi pa Vorobyev privabiti nove goste, ki ne bodo – tako kot nekoč – le iz Rusije. Kot je povedal na ponedeljkovem slovesnem odprtju hotela, je svoj prihod že napovedalo nekaj tradicionalnih ruskih gostov, prihajali naj bi tudi Angleži in ljudje iz Bližnjega vzhoda, predvsem Saudove Arabije, Kuvajta, Bahrajna …

Nadgradnja z zdravstvenimi storitvami
Po željah najemnika bo hotel Aleksander postal več kot le prestižni hotel, zdravnik z dolgoletnimi izkušnjami želi gostom in ostalim nuditi še zdravstvene storitve. Načrtuje zdravstveni center po švicarski metodi, kakršne že ima v več državah. Pravi, da je v 30 letih zdravil že več kot sto tisoč bolnikov, ki jim pomaga pri najrazličnejših boleznih. V Rogaški Slatini bi pri zdravljenju in lajšanju simptomov uporabljal tudi znamenito zdravilno vodo Donat. Vorobyev načrtuje po polletnem najemu hotela le-tega odkupiti ter nato ob njem zgraditi zdravstveni center, a še prej mora za zdravstveno dejavnost pridobiti dovoljenje slovenskega zdravstvenega ministrstva. »Hmmm, ne vem, kako dolga bo ta procedura. Upam, da bo čim krajša,« pravi. Če mu bo uspelo, v hotelu in zdravstvenem centru napoveduje okoli sto zaposlitev. (AD)

Povezani prispevki:
HOTEL ALEKSANDER DOBIL NAJEMNIKA
V ALEKSANDRU NIČ VEČ PETIČNIH GOSTOV