avgust 13, 2020

Slatinski Bohor v novi podobi spet odprt

V Rogaški Slatini odpira vrata prenovljeno gostišče Bohor, ki že od nekdaj slovi po odlični hrani. S posodobitvami objekta in dobro kulinariko želita lastnika, Zdenko in Tomislav Majcenić, ohranjati in nadgraditi sloves starodavne slatinske restavracije.

Gostilna Bohor je bila zaprta od sredine marca, ko se je začela epidemija koronavirusa. (Foto: Gostišče Bohor)

Koronakriza priložnost za novosti
V znanem gostišču Bohor svojim gostom v središču Rogaške Slatine že od davnega leta 1935 ponujajo najrazličnejše kulinarične specialitete. Stavba ima bogato tradicijo, saj je bil v njej pred več kot 80 leti Hotel Ogrizek. Leta 2002 je restavracija prešla v roke bratov Zdenka in Tomislava Majcenić iz Rogatca, ki sta čas koronakrize izkoristila za temeljito obnovo objekta. Prenovljena gostilna je prijaznejša do okolja, zaposlenih in obiskovalcev, razlaga predstavnica družinskega podjetja Alja Majcenić

Bohor bo po nekajmesečnem zaprtju spet priljubjena točka Slatinčanov. (Foto: Gostišče Bohor)

Stavijo na kakovostno kulinariko
Gostišče Bohor zaposluje približno 25 ljudi, sprejmejo pa lahko do 180 gostov, od tega 100 v notranjosti gostilne, 80 gostov pa v primeru lepega vremena pogostijo še na zunanji terasi. V restavraciji stavijo na kakovostno kulinariko, zato so v njej dobrodošli vsi ljubitelji dobre hrane, pravi Alja Majcenič:

Bohor znova odpirajo ob 11. uri. Na dan otvoritve bo po napovedih Majcenićeve prav vsak obiskovalec deležen brezplačne mini pogostitve, ob 19. uri pa obljubljajo še pevski nastop domačinke Kaje Humski. (SP)

Galerija slik