maj 12, 2018

Slatinski GIC Gradnje odprl novo betonarno

Družba GIC Gradnje iz Rogaške Slatine je v Pristavi pri Mestinju odprla novo betonarno. 2 milijona evrov vredna pridobitev bo omogočala sodobno proizvodnjo betonskih izdelkov. Prinesla bo deset novih delovnih mest.

Za izgradnjo nove betonarne so v GIC Gradnjah porabili dve leti, zdaj načrtujejo še modernizacijo betonarne v Poljčanah.

Sodobna, avtomatizirana proizvodnja
Nova, sodobna proizvodnja betonskih izdelkov, s katero bo družba razširila svoje poslovanje, bo okronala skoraj 30-letno delovanje podjetja v slovenskem prostoru. "Naložba predstavlja okoli 2.000 m2 proizvodnih notranjih površin z visoko zmogljivo visoko tehnologijo in približno 10.000 m2 zunanjih površin, kjer se bodo vršila zunanje manipulacije in skladišča,« je ob odprtju povedal direktor Ivan Cajzek in dodal, da bo Pristava pri Mestinju skupaj z betonarnama v Poljčanah in Rogaški Slatini pomenila pomembno in zaokroženo celoto ponudbe tovrstnih materialov v tem delu Slovenije. Nova betonarna bo v skupini Gic Gradnje, ki ima okoli 230 zaposlenih, prinesla 10 novih delovnih mest. Da je naložba pomembna pridobitev za širše okolje, so na slovesnosti izpostavili tudi slavnostni govorniki, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup in župan Občine Podčetrtek Peter Misja.

Uspešen nastop na Hrvaškem
V podjetju GIC Gradnje so v skoraj 30 letih zgradili več kot tisoč poslovnih, gospodarskih, industrijskih, gostinskih in turističnih objektov. Izvajajo pa tudi sanacije in adaptacije sakralnih objektov ter obnovo kulturne dediščine. Poleg gradbene operative so v skupini Gic gradnje betonarne, kamnolomi, trgovina, gradnja za trg in področje nizkih gradenj. Zadnja leta po besedah Cajzeka uspešno nastopajo tudi v sosednji Hrvaški, kjer so prihodki v letu 2017 predstavljali že skoraj četrtino realizacije v skupini. Celotna skupina je imela lani 45 milijonov evrov prihodkov, samo podjetje GIC Gradnje pa je lani ustvarilo okoli 30 milijonov prometa, od tega na Hrvaškem 6 milijonov evrov, dobička je bilo dober milijon evrov. (SP)

Galerija slik