december 3, 2015

Slatinski hotel Aleksander v stečaj?

Najbolj luksuzni hotel v Rogaški Slatini, hotel Aleksander, bo, kot kaže, pristal v stečaju. Direktor Jožef Pipenbaher je za Štajerski val potrdil, da je uprava podala vlogo za začetek stečajnega postopka, sklep z odločitvijo sodišča pa še čaka.

Hotel Aleksander je zaradi unikatne arhitekture kulturni spomenik.

Slabo poslovanje
Natančnejših informacij Jožef Pipenbaher ni želel podati, pravi, da bodo podrobnosti verjetno znane prihodnji teden. Podatki Ajpesa sicer kažejo, da je imel hotel konec lanskega leta več kot 640 tisoč evrov izgube, prenesene čiste izgube je bilo za skoraj seden milijonov evrov. O tem, kako bi uvedba stečajnega postopka vplivala na zaposlene v prestižnem hotelu in na goste, še ni znano. Iz celjskega okrožnega sodišča so nam potrdili, da so prejeli predlog za začetek stečaja. O predlogu bo sodišče odločalo, ko bodo za to izpolnjeni vsi zakonsko določeni pogoji. 

Hotel kategorije superior plus
Hotel Aleksander je obnovljen svoja vrata odprl leta 2009, ponaša se s petimi zvezdicami, letos pa je pridobil še kategorijo superior. Vabi predvsem petične ruske goste, ki pa jih je v Rogaški v zadnjem času vse manj. Direktor je Jožef Pipenbaher, lastnik pa njegov brat Marjan Pipenbaher. Še pred kratkim smo poročali o pridobitvi kategorije superior, ki so jo pridobili v hotelu, prispevek najdete TUKAJ. (AD)