marec 7, 2015

Slavili Mojca Pišek, Rok Cvetko in Tajfunovci

V Šentjurju so včeraj razglasili najboljše športnike lanskega leta. Priznanja podeljujeta Občina Šentjur in tamkajšnja športna zveza, izbor pa je letos prinesel tudi novost – nominirani niso bili le športniki iz šentjurskih klubov, pač pa vsi, ki so občani občine Šentjur, četudi trenirajo in tekmujejo drugje.
Poškodba temna senca sezone

Naj športnica leta 2014 je tako kot lani postala jadralna padalka Mojca Pišek, članica Društva jadralnih padalcev Lintvar. Med drugim je ekipno na Evropskem prvenstvu v natančnem pristajanju v Srbiji postala evropska prvakinja, med posameznicami je bila peta. Konec leta je bil sicer bolj črn, saj si je oktobra na treningu poškodovala koleno in po dveh operacijah še vedno okreva. A optimistično zre v prihodnost in se že veseli decembrskih svetovnih letalskih iger v Dubaju.

Olimpijski prvak

Najboljši Šentjurski športnik minulega leta je v hudi konkurenci postal rokometaš Rokometnega kluba Celje pivovarna Laško Rok Cvetko. Z Mladinskih olimpijskih iger na Kitajskem se je vrnil z zlato medaljo. Prav na tem turnirju se je tudi najbolje izkazal. „Moj največji uspeh je bil na tekmi proti Norveški, kjer je bilo mojih deset golov res zlata vrednih,“ pravi 18-letnik, ki je pred dnevi prvič zaigral tudi za člansko ekipo celjskega rokometnega kluba.

Slab začetek, dober konec

Če je Rok Cvetko slavil prvič, pa so priznanja najboljša ekipa leta že vajeni šentjurski košarkarji. Tajfun je lani v državnem prvenstvu osvojil deseto mesto in se sicer za las obdržal v prvi slovenski ligi, a nove sezone ne bi mogel začeti bolje. Do novega leta je nanizal le zmage in na lestvici suvereno vodi. „Slab začetek, dober konec,“ je ob prejemu priznanja povedal kapetan Milan Sebič, ki razlog za uspeh vidi v prevetritvi ekipe in strokovnega štaba.

Priznanja za športnika invalida ter perspektivne špornike

Na prireditvi so podelili tudi priznanje športniku invalidu. Atlet Atletskega kluba Šentjur Henrik Plank je v mestu diska osvojil tretje mesto na Evropskem prvenstvu v Veliki Britaniji, prav tako tretji je bil na Odprtem prvenstvu Hrvaške v Varaždinu. Je tudi državni prvak. Seveda je v športu pomembno tudi delo z mladimi. Tako so nagradili mlade perspektivne športnike. Priznanja so prejeli: Ambrož Amon, štafetna ekipa Atletskega kluba Šentjur, Nuša Hercog, Žiga Kovačič, Samir Lavbič, Gašper Matoša, Nejc Ogrizek, Sarita Završek, Luka Zgonec, Laura Zendzianowsky in Larisa Tanšek. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Mojca Pišek o priznanju

Rok Cvetko o priznanju

Milan Sebič o lanskem letu