september 12, 2018

Slavko Bobovnik: televizijski maček pred radijskim mikrofonom

Novo sezono naših nedeljskih radijskih srečanj je odprl znan televizijski obraz Slavko Bobovnik. Pred kamero ga poznamo kot neposrednega in nepopustljivega izpraševalca. Tokrat je zamenjal vlogo in on odgovarjal na vprašanja.

Prekaljenega televizijca je pred radijskim mikrofonom izprašala Tanja Jurjec.

Prihodnje leto upokojitev?
Slavko Bobovnik je eden najbolj prepoznavnih in cenjenih televizijskih novinarjev in voditeljev v slovenskem televizijskem prostoru. Ugled si je v celoti zgradil na svojih izjemnih voditeljskih sposobnostih in hitrem umu. Za vodenje informativne oddaje Odmevi je bil kar petkrat zapored razglašen za najbolj zaupanja vrednega televizijskega voditelja. Je ustanovitelj koroškega dopisništva Televizije Slovenija in novinar z značilnim stilom poročanja. Z znanjem, avtoriteto in posebno karizmo si upa in zna probleme jasno ponazoriti ter dejstva kritično predstaviti. Velja za neposrednega, ostrega in nepopustljivega izpraševalca ne glede na sogovornike, ki pa si novinarskih znanj ni pridobil na cehovski fakulteti, do katere je, kot boste slišali, zelo kritičen, v Mariboru je namreč študiral pravo. Ne mara delati po liniji najmanjšega odpora in ne prenese polovičarstva. Njegovi novinarski standardi so zelo visoki in jih postavlja z lastnim zgledom. V svoje vrste so ga zaman vabile druge medijske hiše, tudi politične snubce je vztrajno zavračal. Odmevno je njegovo spogledovanje z upokojitvijo. “V letu 2019 me zanesljivo ne bo več treba prenašati na ekranu oz. vas bom razbremenil svoje prisotnosti,” pravi ta hip.

Vrhunski strokovnjak za lenarjenje, ki rad potuje
Prekaljeni televizijec se v službo vozi iz domačih Radelj na Koroškem, kjer živi blokovsko življenje. Zase pravi, da je “vrhunski strokovnjak za lenarjenje in neproduktivno porabo časa”. Z ženo Bredo imata dva odrasla sinova, ki ga priložnostno kdaj prenočita v Ljubljani. Nekoč predan ribič zdaj rad kolesari in veliko potuje, tudi s fotoaparatom. »Kjer Donava izgubi nedolžnost in se speča s Črnim morjem,« je ob fotografijah na Facebooku napisal po letošnjem dopustovanju. Slavko Bobovnik ni med tistimi znanci z malih zaslonov, ki radi delijo svojo zasebnost v medijih; v pogovoru s Tanjo Jurjec pa se je v mnogočem »razgalil«. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku.