november 4, 2016

Slovenija piha 0,0

Slovenski policisti so začeli zanimivo preventivno akcijo Slovenija piha 0,0. Z njo bodo preverjali psihofizično stanje voznikov in opozarjali, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Tiste, ki upoštevajo pravila in bodo napihali 0,0, bodo nagradili.

Poskrbite, da boste za volan vedno sedli trezni. Če pa boste pili alkoholne pijače, si priskrbite varen prevoz domov. (Foto: Policija)

Z upoštevanjem pravil na koncert
Policisti bodo v prihodnjih dneh preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Takšna vožnja je namreč izjemno nevarna, saj zmanjšuje zbranost voznika, njegove motorične sposobnosti, takšen voznik težje zaznava okolico in se počasneje odziva na dogajanje v prometu. Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je letos po podatkih policije povečalo. V prvih osmih mesecih je bilo za kar 25 odstotkov več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Da bi statistiko izboljšali, so se slovenski policisti odločili, da tiste, ki upoštevajo pravila, nagradijo. 5.450 voznikom, ki bodo v času akcije pri preizkusu alkoholiziranosti napihali 0,0, bodo podelili letak s povabilom na decembrski koncert Policijskega orkestra, raperja Zlatka in Tanje Žagar. (NS)