marec 13, 2019

Slovenjebistriška občina ambiciozno naprej

Občina Slovenska Bistrica je v dobri razvojni kondiciji,  je ob prazniku občine poudaril župan Ivan Žagar, ki je na sinočnji slovesnosti v Bistriškem gradu podelil štiri občinska priznanja. Komu in zakaj?

Med nagrajenci graditelja mostov
Najvišje priznanje, Listino občine Slovenska Bistrica, sta prejela Marjan Pipenbaher in Viktor Markelj za izjemne dosežke pri projektiranju mostov in drugih zahtevnih objektov pri nas in v tujini. Slovenjebistriška občina prav tako ni spregledala prizadevanj Smučarsko-skakalnega kluba Šmartno na Pohorju, ki že 40 let mlade navdušuje za skakalni šport. Zdenka Bizjak s Črešnjevca bo priznanje občine prejela za soustvarjanje kulturnega utripa v kraju, Milan Mom s Pokoš pa za večletno prizadevno delo v krajevni skupnosti.

V pričakovanju novi evropskih razpisov
Praznik je prav tako priložnost za oceno razvojnih prizadevanj. Po besedah župana Ivana Žagarja imajo veliko razlogov za zadovoljstvo, zato bodo še naprej ambiciozno sledili razvoju v lokalni skupnosti. Spomnil je na kar nekaj pridobitev, s katerimi so izboljšali kakovost bivanja v lokalni skupnosti:

Uresničevanje novih izzivov bo v precejšnji meri odvisno tudi od tega, ali bo slovenjebistriška občina v naslednji finančni perspektivi prav tako uspešna pri črpanju evropskega denarja. Največ ga potrebuje za širitev in posodobitev kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, pravi župan in ob tem poudarja:

Večmilijonski zalogaj predstavlja tudi gradnja drugega dela zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Gradila jo bo država. Do konca leta naj bi bila nared vsa potrebna dokumentacija, gradnja naj bi se začela naslednje leto in se zaključila leta 2021. (BF)