marec 20, 2019

Slovenjebistriški zdravstveni dom bo prostornejši

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica že več let pesti prostorska stiska. Ta bo kmalu odpravljena, saj bodo dodatne prostore zagotovili z nadzidavo zdravstvenega doma. V dodatnih prostorih bodo štiri ambulante in Center za krepitev zdravja. Gre za milijon evrov vredno pridobitev.

Že vrsto let se v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica soočajo s pomanjkanjem prostorov. Že čez nekaj mesecev bo drugače.

Med selitvijo bo dobrodošla potrpežljivost
Delovni stroji na objektu slovenjebistriškega zdravstvenega doma že brnijo. Z nadzidavo bodo pridobili prepotrebnih 500 kvadratnih metrov. V dodatnih prostorih bodo lahko uredili Center za krepitev zdravja, ginekološko ambulanto, ambulanto za medicino dela, prometa in športa ter patronažno službo. Po besedah direktorice zdravstvenega doma Jožefe Lešnik Hren naj bi gradnjo nadzidka končali konec letošnjega junija. Sledila bo postopna selitev, ki naj bi bila končana do konca leta, v tem času bo potrpežljivost bolnikov oziroma obiskovalcev zdravstvenega doma še kako dobrodošla, dodaja diretorica:

V slovenjebistriškem zdravstvenem domu skrbijo za zdravstveno oskrbo prebivalcev v občinah Makole, Oplotnica, Poljčane in Slovenska Bistrica. (BF)